Peter Hörnell, Lumberjacks: ”Pyroteknik hör inte hemma i arenorna.”

Allehanda skriver i en artikelserie häromdagen om de Modosupportrar som försetts med tillträdesförbud till SHL-arenor efter användadet av pyroteknik under matcher i Skellefteå och Brynäs dit supporterföreningen Lumberjacks anordnat resa.
– Pyroteknik hör inte hemma på våra arenor, säger Peter Hörnell, suppleant i Lumberjacks.

Det är dessa tre Allehanda-artiklar som diskussionen kretsat kring:
http://allehanda.se/sport/1.6725897-modosupportrar-portas
http://allehanda.se/sport/modo/1.6727411-trots-avstangningen-modos-supporterklubb-tillater-bengaler
http://allehanda.se/start/ornskoldsvik/1.6729373-lumberjacks-tar-avstand-fran-begaler

Hur vill du som representant för Lumberjacks kommentera innehållet i artiklarna?
– Jag vill börja med att säga att pyroteknik inte hör hemma på våra arenor. Vi har även ett ansvar gentemot bussbolaget att inte föra med brandfarligt gods på våra arrangerade resor. Tyvärr har användandet av pyroteknik förekommit från två olika personer vid två tillfällen inne på arenor (Skellefteå och Brynäs) under matcher som vi arrangerat resor till.

Den person som blivit avstängd av SHL har även blivit avstängd som medlem i Lumberjacks under samma tidsperiod. Med detta sagt så har dock alla rätt till att bättra sig, speciellt efter avtjänat straff. När det gäller händelsen i Gävle har det inte kommit till vår kännedom vem eller vilka personer som varit inblandade. Vi vet dock med säkerhet att det inte rör sig om samma person som var inblandad i Skellefteå.

Hur väl tycker du att framställningen i Allehanda stämmer överens med din syn på det som hänt?
– De kör sin vinkel på det hela. Vår metod att tackla problemet är inte att utreda, övervaka och bestraffa utan det är att försöka få personerna som kan tänkas eller tycker det är ok att bränna pjäser på arenor att se hela bilden. Vi vill också påstå att vi har fått ett positivt gensvar från den riktade gruppen att vi tillsammans måste få ordning på detta. Vi lägger aktivt ner både tid och energi i frågan för att komma tillrätta med det här. Bara för några veckor sedan publicerade vi bland annat en text på vår hemsida om vår ståndpunkt gällande pyroteknik.

http://www.lumberjacks.se/?page=news&show=310

Hur ser du på ert ansvar gällande vad ni för med er på bussen?
– Som sagt, vi har ett ansvar att inte föra med oss brandfarligt gods. Sedan är det så att när det gäller den typ av pyroteknik som använts rör det sig om pjäser i storlek av en tändsticksask. Vill man verkligen få med sig ett sådant föremål på en bussresa eller in på en arena så är det i princip omöjligt att upptäcka under en visitation.

Slutligen vill jag även framföra att vår ordförande fått motta hotbrev sedan artiklarna i Allehanda publicerats vilket vi givetvis tycker är både tråkigt och onödigt. Vill man rikta kritik mot oss som förening eller komma med andra synpunkter som rör vår verksamhet får man gärna göra det i god ton via de kanaler vi hänvisar till via vår hemsida.

Lämna en kommentar