42-årig bjässe klar för Modo

Foto: Clyde, Creative Commons

Donald Brashear. Foto: Clyde, Creative Commons

42-årige amerikanen Donald Brashear är klar för spel i Modo resten av säsongen. Brashear har spelat över tusen NHL-matcher.

Det kom som en ren överraskning när Modo under matchen mot Brynäs presenterade ett nyförvärv – 42-årige Donald Brashear som inte spelat en hel säsong sedan säsongen 2009-2010 är klar för klubben.

Brashear, som har över tusen NHL-matcher på meritlistan är en riktig tuffing och har många NHL-slagsmål på meritlistan. Spelaren mäter 190 cm och väger över hundra kilo.

Modo Hockey beskriver Brashear som en av de tuffaste och mest respektingivande spelare som någonsin spelat i NHL och det är Peter Forsberg som ligger bakom värvningen:

– Det är Peters kontakt med Brashear som har gjort det här möjligt och vi är glada över att Brashear valt att komma hit och hjälpa klubben och laget, berättar Modos GM Per Svartvadet till Modohockey.se.

– Donald är en spelartyp som vi i dagsläget inte har. Han kommer inte att producera en massa mål men kommer att tillföra fysiskt spel och trygghet, säger MODO Hockeys assisterande GM Peter Forsberg.

Brashear spelade inte hockey under förra säsongen, men Modo hoppas att han blir klar för spel så snart som möjligt.

 1. KentKent11-25-2014

  Haha, alltså så länge han inte kostar en massa pengar så tycker jag att det var en sjukt cool värvning! Grymt! =D

  • ErikErik11-25-2014

   ”Donald Brashear är inte kostsam för Modo […]” uppger Allehanda.se. Vad detta innebär är förstås diffust, men det är ju inte otänkbart att Foppa sponsrar det här experimentet.

 2. RJPRJP11-25-2014

  Detta tycker visar på att Modo tyvärr börjar bli en illa skött klubb. Värvningen känns inte seriös
  – Tuffhet? Vilken tuffhet att kunna slåss? Skall de andra lagen bli rädda för oss? Problemet är väl knappast att vi åkt på för många tacklingar.
  – Han har knappt spelat på 2 år ( om vi räknar snällt, vi skulle kunna säga 4 år)
  – Fysiskt spel…. det finns många aspekter på det, men det klarar Torp,Ahnelöv, Påhlsson, Öberg,Skröder och Nättinen av….
  – Trygghet …. I en liga som killen saknar erfarenhet av….. I ett spelsystem som ska kräva att man har ”fart” och puckkontroll???? Fanns det verkligen inget bättre att lägga pengar på? Visst han kanske är billig men om han inte tillför nåt spelar det ingen roll hur ”billig” han är, det blir för ”dyrt” oavsett
  – Har vi fö inte redan problem med onödiga utvisningar

  Om man försöker se det från den positiva sidan-
  Kanske får våra tekniska spelare mer utrymme, men det känns långsökt. Hoppas innerligt att jag har fel.

  Har sett det flesta matcherna och skulle säga att problemen sitter i uppspelsfasen när pucken skall från back till C/FW, vi saknar helt enkelt kvalite där.

  Förstår inte varför man släppte Ritola, såvida inte orsaken var att man skulle få råd med Nylander. Har känt att vi har ett bra lag med hög potential, och var ganska positiv inför säsongen men just nu känns det som att det räcker med 10 bra minuter för motståndarna så har de besegrat oss, tyvärr räcker vi inte till. Sedan Näslund tillträdde kändes det som vi tog ett steg framåt varje säsong, nu är vi tillbaka där vi började innan Näslund tog över…. Tungt, trist och ledsamt :(:(:(

 3. FredrikFredrik11-25-2014

  I Power Play, framför mål kan han nog göra nytta!
  Börjar ju nästan dreggla när jag tänker på det..

 4. jojo11-27-2014

  Någon som har sätt han på träningen? Hade han någon fart alls?

Lämna en kommentar