Andra raka guldet i Modocupen

Modo vann till slut sin egen cup, Henrik & Daniels Modocup, den 47:e cupen i ordningen som spelats. Andra raka guldet för Modo, ett Modo som vann finalen med 2-1 mot Luleå.

Luleå och Modo var de två gruppsegrarna och det var också den moraliska finalen som vi fick se i Fjällräven Center under tisdagseftermiddagen. Finalen blev en spännande historia där Luleå sköt skotten men Modo hade de farligaste chanserna.

Modo tog också ledningen efter 8.17 i första perioden. Målet från Tobias Åhström som fri i slottet kunde sätta 1-0 efter ett fantastiskt hårt jobb av Lukas Wernblom. Många Modospelare var trötta efter ett långt byte i samband med ett BP och Wernblom slet hårt för att ge sina lagkamrater möjligheten att byta, men det hela slutade med att han kunde servera Åhström.

Wernblom skulle bli matchvinnare efter att han satt det avgörande 2-1 i PP i sista perioden, vid en tilltrasslad situation som gav honom ett friläge mitt framför mål. Luleås kvittering hade kommit i slutet av första perioden, på straff av mycket duktige Isac Lundeström.

I matchen om bronset vann Leksand mot Skellefteå, med 5-2.

All Star Team
MV: Dennis Westergård, Björklöven
D: Sebastian Walfridsson, Modo
D: Victor Berglund, Modo
FW: Isac Lundeström, Luleå (MVP)
FW: Rickard Hugg, Leksand
FW: Henrik Hellgren, Modo

Stora Grabbars Pris (Bäste Modoit)
Max Tjärnström

 1. StefanStefan12-30-2014

  Det må gå extremt tungt för A-laget men juniorlagen är ju bara så bra. Folk får påstå att Modo värvar spelare från andra distrikt men det kryllar av talanger även från vårt hockeydistrikt.

 2. EsbjörnEsbjörn12-31-2014

  Helt sant, Stefan.
  Hörde nånstans att Modo & Björklöven är de föreningar som levererar flest spelare till SHL.
  Vi får nu mobilisera all kraft på att hjälpa A-laget att hålla sig kvar.

  Upp på stå & gapa & sjung.
  F.Ö. det trevligaste & mest intensiva deltagandet i matchen man kan ha, roligt att känna sig hemma på stå med, för jag kommer inte från Ö-vik, men är alltid en i gänget på stå.
  Heder till alla som är där.

Lämna en kommentar