Äntligen vinst för Modo

Jonas Ahnelöv avgjorde i förlängningen mot Djurgården. Foto: Nathalie Andersson

Jonas Ahnelöv avgjorde i förlängningen mot Djurgården. Foto: Nathalie Andersson

Efter att ha radat upp uddamålsförluster blev det äntligen vinst för Modo i kväll när Djurgården besegrades med 3-2 efter övertid.

Perra Johnsson vet nu hur det känns att stå som vinnare i hemmabåset i Fjällräven Center efter en seger som satt hårt inne.

Modo fick en kalasstart i matchen där Per-Åge Skröder satte 1-0 redan efter drygt en minuts spel i den första perioden. En ledning som man fick med sig in i omklädningsrummet till den första pausvilan efter att gästerna fått chansen två gånger om att kvittera i power play.

Kvitteringen kom istället i den andra perioden där Djurgårdens nyförvärv Damien Fleury satte 1-1 bakom en comebackande Linus Ullmark i Modokassen. Därefter blev det hemmalagets chans att spela i power play under nästan fyra minuter, men utdelningen uteblev.

I den tredje perioden stod sig sedan 1-1 fram till att drygt tre minuter speltid återstod på klockan då Niklas Nordgren slog till och frälste Modo med sitt 2-1-mål. En trepoängare såg nu ut att vara inom räckhåll, men Djurgårdens Fleury ville annorlunda och satte sitt andra mål för kvällen mindre än en minut kvar från slutsignal.

Matchen gick därmed till förlängning där Jonas Ahnelöv stod för en fin manöver i Djurgårdszonen och sköt 3-2 till hemmalaget.

 1. KentKent01-22-2015

  Fortfarande hönsgård utan riktlinjer i spelet. Dålig rörelse och kommunikation i alla zoner, slarviga passningar på i stort sett stillastående forwards i uppspelsfas.. MEN vi vann! Hoppas nu att en gnutta självförtroende infinner sig inför kommande kvalspel.

 2. StefanStefan01-22-2015

  Hönsgård utan riktlinjer? Hm du tar i minsann. Ett bra bp, bra målvaktsspel och helt okej försvarsspel. Bitvis bra anfallsspel också. De behöver spela bättre för att vinna regelbundet men när man vinner en kämpaseger efter helt ok försvarsspel är det inte rättvist att kalla det för hönsgård.

 3. PeterPeter01-23-2015

  Betydligt bättre intensitet i denna match, man såg inte lika rädda och ängsliga ut. Även om vi inte gjorde något mål i PP så lyckades vi hålla pucken inom laget och komma till hyfsade lägen, även om avsluten inte var bra.

  Ett tydligt steg framåt tycker jag. Kul att se Djuse, ingen modoback har åkt skridskor som honom sedan Cumiskey var här. Haataja ser bra ut också, kommer bli fint.

 4. FredrikFredrik01-23-2015

  Var har Kalle tagit vägen idag med sina kommentarer? 😉

  • john:)john:)01-23-2015

   Hoppas att han inte behöver komma med sina neg..
   Nån, som vet vad som händer med Travis? är han skadad eller försöker ”modo” byta bort honom t mot nånting!!!!

Lämna en kommentar