Axel Ottosson om landslagsturneringen i Göteborg

Axel Ottosson. Foto: Nathalie Andersson

Axel Ottosson. Foto: Nathalie Andersson

Modos Axel Ottosson hade en bra turnering när Team 19-landslaget spelade en fem-nationersturnering i Göteborg under veckoslutet. Vi fick tag i Ottosson och frågade honom om turneringen, målet med säsongen och framtida JVM-chanser.

Axel Ottosson var en av Team 19-landslagets mest framträdande spelare under fem-nationersturneringen i Göteborg. Ottosson gjorde tre mål och en assist på fyra matcher och hade dessutom plus fem i plus/minus-statistiken. Vi tog ett snack med spelaren och frågade hur det känns:

– Det är alltid kul att göra mål, jag hade många lägen så det var skönt att dom lyckades trilla in, berättar Ottosson, när vi frågar om det är hans bästa landslagsturnering hittills svarar han:

– Nja, det vet jag inte, men den ligger i topp i alla fall. Jag känner att jag tar kliv och blir bättre varje säsong och det här var säsongens första landslagsturnering.

Axel Ottosson, som har sina rötter i Umeå och IF Björklöven, gör sin tredje säsong i Modo. Han har mest spelat med Modos J20-lag under säsongen, men har även representerat Modos A-lag i elva matcher, där han snittat drygt fyra och en halv minut i istid per match. Än så länge är han lite av en doldis för den breda massan – så vi bad Ottosson beskriva sig själv som spelare och frågade även om han trivs bäst som center eller ytterforward:

– Jag är väl en spelare som ser isen bra och spelar smart. Med det försöker jag ha fart under skridskorna hela tiden för att bli ett hot för motståndarna. Jag kan spela både center och ytterforward, men har spelat center sedan barnsben, så där känner jag mig mest trygg.

Ottosson, som var med och tog J18-guld förra våren, berättar även om sina fortsatta individuella mål med säsongen, samt vilket mål man har satt upp i J20-laget:

– Mina individuella mål är att fortsätta utveckla mitt spel och förhoppningsvis få fler chanser i A-laget. I J20 har vi självklart satt målet till ett SM-guld. Vi har ett riktigt bra lag och i slutspel kan allt hända, det gäller bara att alla kör på hela säsongen.

Avslutningsvis frågar vi vad Axel Ottosson tror om sina chanser att slå sig in i J20-landslaget framöver och spela JVM nästa säsong:

– Klart jag har chansen. Har jag en bra sommarträning så får man väl ta chansen nästa år, säger Ottosson, men som avslutningsvis betonar att det är ett mål med nästa säsong.

Lämna en kommentar