Balansera backparen

Okej, nu ska vi inte dra några som helst slutsatser från gårdagens möte med HV71vad det gäller backparen, men jag har nämnt det förut här i bloggen och det är nu dags igen. Jag skulle vilja se en bättre balans i backparen, både inom respektive backparen och generellt över truppen.

Vad menar jag med balans i backparen? Jo, jag vill få mer allsidiga backpar när Modo spelar fem mot fem. I dagsläget är Ahnelöv och Regehr det enda balanserade backparet, där det finns en offensiv kraft och en defensiv kraft. Ahnelöv har på sista tiden blommat ut till en jätte i egen zon och är lika bra nu som han var i slutspelet ifjol.

Det största problemet hittar jag i backparet med Lehtivuori och Cumiskey. Förstå mig rätt nu, Cumiskey är elitseriens bästa back och jag skulle kunna gifta mig med hans skridskoåkning, men när dessa två hamnar i egen zon så blir det kaos, ja kanske till och med kaoz.

Lehtivuori är en besvikelse efter förra säsongens fina spel och sett till vad backarna presterat under sista 15 omgångarna så skulle jag välja Torp före Lehtivuori, ord som jag inför säsongen aldrig trodde jag skulle skriva. Men Torp har varit briljant i all sin enkelhet och gör sitt jobb bra.

Det jag skulle vilja se, gärna redan i matchen mot AIK på lördag, är att man ändrar om lite för att testa. Ge

Likaså gör ett annat nyförvärv på backsidan - Kyle Cumiskey.

Foto: Nathalie Andersson

det några matcher, se hur det fungerar. Ahnelöv och Regehr ska fortsätta tillsammans, just nu är det vårt bästa backpar. Men sära på Lehtivuori och Cumiskey. Jag hade ju hoppats på en defensiv general istället för Mikko Kousa, men nu är läget som det är.

Därför borde man sätta Kousa med Cumiskey, jag tror Kousa kommer att komma igång när han får ett antal matcher i benen och huvudet, när allting börjar falla på plats. Sätt sedan Torp med Lehtivuori, då kan Joonas vara den offensiva kraften som har täckning bakåt, till skillnad från nu när han ska vara defensiven bakom Cumiskey.

Våga testa! Det är nu som det ska testas, inte när vi ligger under med 2-0 i matcher i kvartsfinalen. Hitta balansen, förbättra defensiven ännu mer.

  1. MonnoMonno01-18-2013

    Ett stort problem för Cumiskey och Lethivuori är ju rensandet framför eget mål. Tror du verkligen Kousa är nå bättre på det än Lethivuori?
    Iofs är Lethiuovori lite under isen, vart han än är på isen.

    • Per LundgrenPer Lundgren01-18-2013

      Som sagt, jag hade ju hellre haft en försvarsgeneral i defensiven än Mikko Kousa, men jag tycker det finns ett, näst intill, desperat behov av att sära på Lehtivuori och Cumiskey.

Lämna en kommentar