Dahlberg: ”Känslan är fantastisk!”

Lumberjacks får konkurrens på läktaren i premiären när Örebrosupportrar förväntas vallfärda till Fjällräven Center. Foto: Jonas Forsberg, www.jfp.se / PIC-AGENCY

Lumberjacks får konkurrens på läktaren i torsdagens premiär när Örebrosupportrar förväntas vallfärda till Örnsköldsvik och Fjällräven Center. Foto: Jonas Forsberg, www.jfp.se / PIC-AGENCY

I fjol vallfärdade de till Karlstad i SHL-premiären, i år kommer de till Örnsköldsvik. När Örebro gästar Fjällräven Center på torsdag kommer man att göra det flankerat av ett manstarkt bortafölje.
– Känslan är fantastisk! Premiärmatchen är en av årets höjdpunkter, säger Martin Dahlberg, ledamot i Örebros officiella supporterförening inför den kommande resan upp till Örnsköldsvik.

När Örebro debuterade borta mot Färjestad i fjol fanns 3000 saliga Örebrofans på plats för att följa lagets första skridskoskär i den svenska högstadivisionen. I år styr de kosan mot Örnsköldsvik och Fjällräven Center när det är dags för Örebro att under sitt lömska andraår försöka att etablera sig i ligan.

Några 3000 Örebrofans kommer vi inte att få se i Fjällräven Center på torsdag, men faktum är att Örebros officiella supporterförening 14-3 Örebro initialt enligt uppgifter blev lovade cirka 2000 biljetter till matchen och i detta skede planerade en storslagen tågresa upp till Örnsköldsvik. För någon vecka sedan kom dock beskedet att det inte blir något tåg, utan buss istället, på grund av för lång restid.
– Med förra säsongens premiär i minnet ville klubben göra något storslaget igen och gick ut och satsade stenhårt på den här tågresan. Tyvärr har försäljningen inte gått som önskat. Veckodag, lång restid och det faktum att många behöver ta ut två semesterdagar har nog varit avgörande faktorer, säger Martin Dahlberg, ledamot i 14-3 Örebro och fortsätter:
– Trots den inställda tågresan så kommer det att bli många örebroare i Örnsköldsvik. Det arrangeras bussar och många kommer även att ta sig dit på egen hand. Jag själv kommer att åka tåg med ett ganska stort gäng. Jag tvivlar inte en sekund på att vi kommer att synas och höras ordentligt!

Det ser alltså ut att finnas förutsättningar för bra stämning på läktarna under säsongspremiären på torsdag och Martin Dahlberg är förhoppningsfull inför den kommande säsongen.
– Känslan är fantastisk! Premiärmatchen är en av årets höjdpunkter. Det ska bli riktigt intressant att se hur Örebro står sig den här säsongen jämfört med förra, säger en entusiastisk Dahlberg.

Ståplatssektionen är katastrofal
Det visar sig att Martin är en välberest herre i hockeysverige och vi passar därför på att höra med honom hur Örebrosupportrarna blivit bemötta av Modo Hockey och vad de tycker om den nya sektionen för gästande supportrar i Fjällräven Center.
– Ståplatssektionen är katastrofal, jag besökte alla SHL-arenor förra säsongen och kan inte göra annat än att konstatera att Modos är den klart sämsta. Vi från supporterföreningen har inte haft så mycket kontakt med Modo den här gången då det är Örebro Hockey som står som värd för den officiella resan. Mitt intryck från förra säsongen är dock att det inte alls var något fel på bemötandet. Vi tilläts att flytta ner på sittplatssektionen under bortastå eftersom det inte var fullt där, det var kanon, jag hoppas på samma sak den här gången!

Både ris och ros blev alltså betyget där, men Martin har ändå höga förväntningar på den kommande resan.
– Förväntningarna är höga! Vi hoppas på en smärtfri resa utan några problem och givetvis en bra start på säsongen med en seger. Vi som åker tåg och anländer till Örnsköldsvik tidigt på eftermiddagen hoppas givetvis kunna genomföra en trevlig uppladdning på stan, kanske i sällskap av några hockeyintresserade norrlänningar?

Med detta tackar vi Martin för pratstunden och önskar honom och övriga Örebrosupportrar en trevlig resa men hoppas givetvis att samtliga poäng från matchen stannar i Ångermanland.

Lämna en kommentar