Dam: Inför SM-final Modo – Linköping

Modo mötte Linköping i en tidig seriefinal i Riksseriens elfte omgång. Foto: Mikael Johansson

Modo möter Linköping i SM-final hemma i Fjällräven Center. Foto: Mikael Johansson

Så är då strax den stora dagen kommen. I säsongens sista match spelar Modo Dam SM-final mot Linköping hemma i Fjällräven Center.

Modo hade inga större problem att manövrera ut Leksand i semifinalspelet där det blev två raka segrar. Mot Linköping kommer man troligen att bjudas på hårdare motstånd. Riksseriens tre senaste matcher mellan Linköping och Modo har varit riktigt tajta tillställningar som alla avgjorts med uddamålet. Att SM-finalen ska bli något annat än ytterligare en oviss historia är det heller inte många som förväntar sig.

Linköping tog sig precis som Modo till final efter två raka segrar i semifinalspelet där Munksund-Skuthamn stod för motståndet. Poängligavinnaren från Riksserien Denise Altmann var stekhet i matchserien och noterades för poäng till åtta av Linköpings totalt nio mål.

Mandus Lindström, assisterande tränare i Modo, hur är känslan i truppen inför morgondagens final?
– Den är jättebra. Bra fokusering, vi tömde oss i semifinalerna mot Leksand men nu har vi hunnit ladda om batterierna. Humöret är jäkligt bra i truppen just nu.

Hur känns det för dig personligen att som tränare få kliva in i hemmabåset för en SM-final?
– Ju viktigare matcher desto roligare. Det ska bli grymt roligt med final men också lite nervöst. Det är min första final och det finns ett grymt sug att få vinna.

Ett av hindren för att nå guldet i morgon utgörs av Linköpings suveräna poängmaskin Denise Altmann. Hur ska ni hantera henne?
– Hon är duktig på att läsa spelet och brukar ligga och lura för kontring. Hon är kanske inte den mest skridskostarka spelaren men är jäkligt stark, framför allt från sarghörnen och in mot mål. Kamperna framför mål kommer att bli viktiga för oss.

Övriga nycklar för att vinna i morgon?
– Målvaktsspelet, special teams och att vi har tre starkare kedjor än Linköping.

Därmed återstår bara att önska Mandus och övriga Modo-laget lycka till i morgondagens final som spelas kl. 20:00 i Fjällräven Center.

Lämna en kommentar