Dam SM-semifinalklart

Celine Tedenby sköt Modos första och matchvinnande mål i 5-0-segern mot MSSK i den andra kvartsfinalen. Foto: Adam Göransson

Celine Tedenby sköt Modos första och matchvinnande mål i 5-0-segern mot MSSK i kvartsfinal två. Foto: Adam Göransson

Modo Dam är klara för SM-semifinal efter att ha slagit ut Munksund-Skuthamn i kvartsfinalen med 2-0 i matcher.
– Fantastiskt! Det känns som en liten lättnad där jag tycker vi vinner helt rättvist i båda matcherna, säger Modos assisterande tränare Björn Edlund om känslan att vara klara för SM-semifinal.

Efter att ha vunnit den första kvartsfinalen i serie om bäst av tre matcher borta mot MSSK hade Modo i dag chansen att bli klara för SM-semifinal. En chans man tog vara på på bästa möjliga sätt efter 5-0 i kvartsfinal två hemma i Fjällräven Center.
– Vi arbetar hårt och vet att puckarna kommer trilla in om vi jobbar för det. Vi har pratat om att ta mycket avslut och det har vi gjort här i kvartsfinalen. Vi spelar jättebra i dag, säger Björn Edlund.

Celine Tedenby gav hemmalaget ledningen drygt halvvägs in i den första perioden där sedan Alice Östensson ökade på till 2-0 strax innan första paus. I den andra perioden skruvade Modo upp tempot ytterligare där 3-0 kom genom Olivia Carlsson efter att MSSK strax dessförinnan haft en puck i stolpen i ett friläge. Emma Nordin sköt sedan 4-0 till Modo innan perioden var över.

Modos målvakt Sarah Berglind höll nollan i kvartsfinal två. Foto: Adam Göransson

Modos målvakt Sarah Berglind höll nollan i kvartsfinal två. Foto: Adam Göransson

I den tredje perioden fick MSSK aldrig något riktigt hugg på Modo där istället Carlsson med sitt andra mål för dagen definitivt kunde stänga matchen fram till 5-0.

Modo får nu vänta ut resultatet från den andra kvartsfinalserien mellan Leksand och Brynäs innan man får reda på vilket motstånd som väntar i semifinalen. Klart är att det antingen blir grundserievinnaren Linköping eller tvåan AIK.
– Fantastiskt! Det känns som en liten lättnad där jag tycker vi vinner helt rättvist i båda matcherna, säger Modos assisterande tränare Björn Edlund om känslan att vara klara för SM-semifinal och fortsätter:
– Vi har siktat på att gå långt hela tiden. Vi är kanske lite underdog då vi bytt ut många spelare, men vi har slagit AIK och delat hyfsat på poängen mot dem. Linköping blir svåra att knäcka, men där också, vi hade en 2-0-ledning på dem tidigare under säsongen som vi tappade. Spelar vi på topp och får en 2-0-ledning på dem i dag släpper vi den inte.

Lämna en kommentar