En värdig hyllning, en palett av känslor

Modos och hela Örnsköldsviks hyllning till Peter Forsberg igår kunde inte ha genomförts på ett bättre sätt. En rakt igenom värdig och välproducerad hyllning till vår allra störste.

Själv befann jag mig på ståplatsläktaren där stämning och inramning var precis så bra som jag hade hoppats den skulle vara. Vuxna män inklusive mig själv som idoliserat Foppa sedan barnsben grät öppet där känslostormar av värme, kärlek, värdighet och respekt var omöjliga att hålla inom sig. Ett oförglömligt ögonblick för en hockeyromantiker.

När sedan fanan hissats till taket och huvudpersonen klivit av isen utbyttes den euforiska känslan till något betydligt mer svårdefinierat där hjärnan förgäves försökte processa att detta var det absoluta bokslutet på Peter Forsbergs spelarkarriär. En karriär som jag och många andra på något sätt aldrig lyckats förlika oss med att den skulle få ett slut.

Tar mig uppgiven efter kvällens 1-6-förlust till entréhallen för att stöta och blöta kvällens match med några andra supportrar. Där står då en annan av klubbens ikoner, Magnus Wernblom tillsammans med ett par av nästa generations Modospelare. Jag dröjer med blicken och låter kampen invärtes pågå en stund innan hjärtat tar överhanden och kör över en vilsen hjärna. Det finns en framtid.

  1. MartinMartin03-05-2015

    Jag har i flera års tid frågat mig varför man inte gör en DVD med Foppaskarriär. Från tv-pucken till slutet. Varför gör inte MoDo en sådan?? Skulle ju sälja som smör! Någon som har insyn och kan föra frågan uppåt?

Lämna en kommentar