Ett nödvändigt beslut

Så kom då Anders Forsbergs tid som huvudtränare till sitt slut. En nödvändig förändring som kommer ge nye tränaren Per-Erik Johnsson 21 omgångar på sig att föra upp Modo ovanför kvalstrecket. Om han kommer lyckas står skrivet i stjärnorna, men nu ger Modo sig själva åtminstone möjligheten att få till denna förändring i tid – innan det är för sent.

Som tränare betraktat vet jag inte mycket om Perra, men att han kommer anamma en mer aktiv in your face-stil än Forsberg känns inte speciellt långsökt. Erfarenhet på pappret finns också. SM-guld två gånger om, men de senaste säsongernas coachande på lägre nivå känns förstås som ett stort frågetecken. Hur lång startsträcka krävs för att komma in gängorna på den högsta nivån igen?

Att Modo väljer att behålla sina assisterande tränare ser jag inte nödvändigtvis som något negativt. Med tanke på att Perra kommer in mitt i säsong kan det nog vara bra med åtminstone några omkring sig som kan fungera som bollplank för lärdomar man dragit tidigare under säsongen. På så vis kan startsträckan bli något kortare.

Matchen mot Brynäs på tisdag blir förbaskat viktig och det vore väldigt skönt om både Perra och resten av laget kunde få med sig ett positivt resultat som avstamp för denna omstart.

Framåt!

 1. CoachenCoachen01-04-2015

  Synd bara spelarna i laget är för dåligt. Det nog inte ens 1 på 100 att lyckas kravla sig ovanför kvalseriestrecket i tid, men visst, värt ett försök.

  Man bör inrikta sig på att få till någon form av spel tills dess man möter ett hungrigt lag från Allsvenskan. I dagsläget fungerar inte PP, BP, 3vs3, 4vs4, 5vs5, defensiven och offensiven. Men förutom det ser resten ganska okej ut, läs målvaktsspelet.

  Satsa på att få någon form av stabilitet bakåt först så man ger sig själva chansen att kunna ta hem en match man någon gång leder.

 2. MarcusMarcus01-04-2015

  Problemet sitter också i att hålla i ledningar och inte gå på resultat…
  Vi hade 2-0 mot Skellefteå och tappade det genom bedrövligt försvar…
  Hoppas Perra kan få ordning på defensiven! Och åter igen… Travis Roche, han måste börja leverera NU i PP han ska vara den spelförande backen i första PP uppställningen. Men jag tycker Snarare Niklas Torp och Emil Djuse ser bättre ut på den fronten.
  Sen finns det ju spelare som MÅSTE leverera mål Skröder, Påhlsson och Flanagan framför allt!
  (Flanagan har visserligen varit skadad)

  Nej, Nystart nu med Perra vid rodret och hoppas på att hålla sig kvar och klättra upp över kvalstrecket!

 3. AndersAnders01-05-2015

  Förslag till lineup med ny tränare (med alla spelare närvarande):

  Linus Ullmark (Adam Reideborn)
  1:a
  Jonas Ahnelöv – Emil Djuse
  Adrian Kempe – William Nylander – Per-Åge Skröder
  Kommentar: Bra kombo med offensivare Djuse och stark Ahnelöv. Förstalinan från tidigare denna säsong kanske kan få fart på Skröder igen.

  2:a
  Oskar Hedman – Nichlas Torp
  Radek Smolanek – Kyle Flanagan – Simon Önerud
  Kommentar: Hedman och Torp är trygga ihop. Flanagan måste få mer istid. Två ”snipers” bredvid honom.

  3:e
  Albin Carlson – Joonas Lehtivuori
  Gustav Possler – Janos Hari – Carl Grundström
  Kommentar: Albin Carlson vill jag ha tillbaka! Possler måste komma igång. Hari är spelskicklig och Grundström är jag mycket imponerad av.

  4:e
  Joonas Nättinen – Samuel Påhlsson – Victor Olofsson
  Kommentar: Nättinen har fått massa chanser, nu får man inse att han är en checking line forward och det är också Samme som förutom fjärdelinan får jobba mycket box play. Victor Olofsson är bra men mest i PP.

  Bänkade:
  Travis Roche (Nu får det räcka)
  Dennis Persson
  Peter Öberg
  Niklas Nordgren
  Donald Brashear
  Victor Öhman

 4. hekkehekke01-05-2015

  Finns ingen dålig värvning/spelare. Bara dålig coaching. Ibland behövs det rätt formationen och kedjor för att det ska spikat. Synd för forsberg men rätt drag av Svarten eftersom sån kan vi inte ha.

 5. ÖstenÖsten01-07-2015

  Det fanns trots allt några ljuspunkter i gårdagens match mot Brynäs.
  1. ”Gubbarna” i laget, visade helt plötsligt upp en bättre sida, med hård forchecking och betydligt bättre inställning. Detta i vart fall i den första delen av matchen. Tror att Perra kommer att bygga på detta, för det är trots allt dom som är grunden i lagbygget.
  2. Tog i vart fall två perioder innan ”paniken” kom med alla dessa felbeslutoc h villrådighet.
  3. Perra coachar laget med inlevelse och inte som en död strömming.
  Dessutom tillkommer fem viktiga spelare, i vart fall till matchen på lördag, som alla kan tillföra den spetskompetens som skulle behövts igår. Tänker på Nylander, Kempe, Olofsson, Djuse och även Ullström.
  Två frågor: varför var inte Ullström med ? Vem var det som tog bytet istället för att ta pucken i sarghörnet vid Sudden-målet?

Lämna en kommentar