Fem av sex för juniorlagen

Alba tremålsskytt för J18 mot Björklöven. Foto: Elin Granebrandt

Alba tremålsskytt för J18 mot Björklöven.
Foto: Elin Granebrandt

Lördagens matcher för juniorlagen slutade med en övertygande seger med 5-1 för J20 borta mot Örebro och en stark upphämtning av J18 som tog underläge med 4-1 till ett straffavgörande. Där blev det till slut Modo som drog det längsta strået och fick med sig extrapoängen.

J20 hade ett tidigt toppmöte i SuperElit Top 10 då man mötte Örebro borta. Örebro har inlett Top 10 starkt och var inför matchen bara två poäng efter serieledande Modo. Många förväntade sig en jämn och spännande match men Modo kunde med stabilt spel matchen igenom och en briljant effektivitet i framför allt andra perioden vinna matchen med 5-1.

Victor Öhman stod för två mål i matchen mot Örebro. Foto: Elin Granebrandt

Victor Öhman stod för två mål i matchen mot Örebro. Foto: Elin Granebrandt

Modos två första mål gjordes av Victor Öhman, målen kom inom 92 sekunder och tvingade Örebro att kliva fram och blotta sig bakåt. När då Modos målvakt Markus Olsson gjorde en stark insats mellan stolparna så kunde Modo utnyttja de lägen man fick. Förutom Öhmans två mål så kan vi lägga till att Linus Sandin hade tre assist och att Victor Olofsson gjorde ett mål och en assist.

J18 vände till vinst
J18 hade en tuffare resa till två poäng, man låg tidigt i första under med 2-0 och en bit in i andra så hade Björklöven ledningen med 4-0. Men Modo, och då framför allt Emil Alba, skulle ta matchen till förlängning och sedemera straffar. Alba stod för två reduceringsmål i PP i slutet av andra perioden och när Modo fick straff i tredje periodens slutskede så kunde Alba sätta pucken mellan benen på målvakten.

I förlängningen bytte lagen chanser men inget lag kunde utnyttja det. Istället skulle det bli Tim Wahlgren som med en distinkt straff avgjorde matchen, för övrigt det enda målet i straffläggningen. Straffläggningen och en i övrigt svår match gör att vi måste nämna Per Anderhag i Modos mål. Han gjorde, sett till hela matchen, en stabil insats.

Lämna en kommentar