Från dur till moll på 120 sekunder

Niklas Nordgren blev Modos ende målskytt. Foto: Anders Henriksson, Creative Commons

Niklas Nordgren blev Modos ende målskytt. Foto: Anders Henriksson, Creative Commons

Först grinade alla Modoiter på grund av Peter Forsbergs känslosamma tal, sedan grinade alla Modoiter på grund av det bedrövliga spelet från laget. Förlust 6-1 mot Frölunda trots fullsatt arena och en stämning inför matchen som var magisk.

Detta var en helt fantastisk tillställning fram till dess att matchen började, sedan tog det roliga slut. De 7350 åskådare som lyckats få biljett till Foppas hyllning fick tyvärr se en bedrövlig insats från spelarna i Modo. När matchen väl kom igång så var det Frölunda för hela pengen och Modo hängde inte alls med.

Avgjort efter första
Modo släppte in tre mål i första perioden och redan där var den här matchen över. Modo hade problem i försvarsspelet, i anfallsspelet och dessutom hade inte någon av de två målvakterna någon rolig kväll. Adam Reideborn blev utbytt efter att Frölunda gjorde 4-1 och Linus Ullmark hade svårt att göra något med obefintlig hjälp.

Modos enda mål kom i den andra perioden när Niklas Nordgren kunde stöta in pucken i tom kasse efter en vackert förarbete av Jonas Ahnelöv och Kyle Flanagan.

Kvällens huvudperson var också bekymrad.

– Vi spelar inte helt bedrövligt, men vi gör misstag som vi får betala för. Vi får hoppas det går lite långsammare mot de i allsvenskan. Det är svårare och svårare att komma upp, så vi får verkligen kämpa i de matcherna. Överlever vi i år, så kommer vi vara ett bättre lag på pappret och ha bättre placering nästa år, säger Peter Forsberg i C More.

 1. john:)john:)02-27-2015

  Jag är nästan benägen att kräva tillbaka ”pengen” som jag lämnade till ”värvningen” av # 81 Hossa !

  Nån oseriösare värvning har då jag upplevt!! .Inte ett dugg förvånad att han fått sparken från tidigare klubbar!! (jämför Frolundas värvning Ryan Lasch! var väl ute och påtänkt värvning till Modo samtidigt)

  Enligt rykten har Hossa över en miljon för säsongen Fri Bil Lyxvåning och säkert och maten betald…….

  Rätta mig gärna om nån tycker annorlunda…Sen är väl Haataja, Smolenak inga större HIT’s heller Nää Fy f…….säjer jag Jag anser att detta är ett hån mot alla SPONSORER och betalande publik.Nånting allvarligt sjukligt felande i truppen som måste lösas innan kvalet börjar.

 2. LeifLeif02-27-2015

  Jag tycker inte att det har fungerat något bättre för Perra Johnson än vad det gjorde för Anders Forsberg. Det skulle ha varit en defensivspecialist annars kunde Anders lika gärna varit kvar.
  Varför inte använda sig av boxplay i spel 5 mot 5 i egen zon mot ett så spelskickligt lag? Låt dom hålla på ute på kanterna och släpp inte markering i slottet. Som det är nu så rusar allt som oftast någon back ut mot puckföraren och blir bortgjord. Försvara slottet måste prioriteras. Dessutom måste backarna lära sig att låsa motståndarna framför mål så de ej kommer till styrningar eller returer.
  Tidvis i andra perioden så fick Modo press på Frölunda på grund av att backarna stötte upp på motståndarnas uppspelsman vid blå och ej säkrade hem som de har gjort allt för ofta, men det kräver ju att andra backen och forwards är beredd att hjälpa till hemåt om han misslyckas men allt som oftast är forwards alltför sega tillbaka i försvarsarbetet.
  Modo må ha varit dåliga i vinter med det finns de som har varit sämre, vilka då? Jo! DOMARNA.
  Ta till exempel I gårdagens match när Nordgren gör mål ringer man och kollar på om man hittar något fel med målet!? men när Frölundas Lehkonen gör 4-1 så får han störa Reideborn i målet genom att med sitt ben sparka till målvaktens vänsterben inne i målgården!! Helt regelvidrigt mål men utan efterkontroll av händelsen. Man börjar ju undra om domarna har satt i system att missgynna Modo på grund av klagomålen mot tidigare händelser som ej blivit utredda.

Lämna en kommentar