Grahm: ”Inspirerande med ett nytt lag”

Foto: Petra Sjödin

Lagkapten Grahm ser fram emot en ny spännande säsong med ett ungt Modo Dam. Foto: Petra Sjödin

Efter förra säsongens snöpliga SM-finalförlust i förlängningen mot Linköping, har Modo Dam tappat ett flertal spelare till den kommande säsongen. Det är många unga spelare från juniorerna som det fylls på med. Med knappt en månad kvar till seriepremiären borta mot Leksand har vi hört med lagkapten Erika Grahm om hennes tankar inför kommande säsong.
– Det känns inspirerande att köra igång med ett nytt lag, säger lagkapten Grahm.

Det är många tunga namn som lämnar laget till den kommande säsongen, hur ser du på den ”sommartrupp” med många juniorer som tagits ut?
– Klart det känns tråkigt att så många gamla och trogna lagkamrater lämnar. De är fantastiska hockeyspelare och människor. Jag är dock inte orolig inför säsongen. Vi har ruggigt duktiga juniorer som är redo att ta klivit upp i Riksserien. Jag ser fram emot säsongen med ett nytt ungt och hungrigt Modo Dam. Jag själv kommer få det svårt att hänga på juniorerna.

Är det någon eller några juniorer som du tror kommer ta chansen och utmärka sig lite extra? 
– Ja, jag hoppas alla juniorer verkligen tar chansen och förstår hur viktiga de är. Hm, det är många juniorer och jag tror verkligen på alla, men Paula Bergström ser jag verkligen fram emot att följa. Som sagt, säsongen känns riktigt spännande.

Två av Sveriges bästa damspelare, Tina Enström och Valentina Lizana Wallner, väljer att inte spela i den högsta ligan kommande säsong, vad är din tanke om det?
– Jag känner både Tina och Valle väldigt väl. Båda är sugna på att testa nya saker i livet, inte för hockeyns skull utan som människor. Jag tycker de gör helt rätt då vi damhockeyspelare måste se oss om efter andra saker. Sen gör Djurgården en spännande satsning och de kommer träna och hålla samma klass som ett riksserielag. Glad för tjejernas skull och säger grattis till Djurgården för två grymma värvningar!

Förra året föll ni på målsnöret i en stenhård final, vad har ni tagit med er av det? Vad innebär det att ha den erfarenheten med sig när man går in i en ny säsong?
– Vi har inte analyserat finalen speciellt mycket efter hur den komiskt nog slutade. Det jag personligen tagit med mig är den fina inramningen med publikrekordet. Det är alltid bra att samla på sig erfarenheter men som det ser ut nu har vi bara hälften av laget kvar från finalmatchen. Vi som var med får försöka dela med oss när det väl hettar till. Det känns inspirerande att köra igång med ett nytt lag!

Du har även hunnit med några landslagsträffar efter finalen i våras, senast nu i början av augusti, vad har du att säga om att Leif Boork tar över som förbundskapten efter Niclas Högberg?
– Jag har bara gott att säga om Leffe. Han brinner för att utveckla oss och svensk damhockey. Han har presenterat en bra plan för oss och jag litar på honom till 100 %. Det ska bli roligt att spela under hans ledning och jag tror vi kan höja oss många snäpp.

Svenska ishockeyförbundet presenterade för ett tag sedan att Riksserien utökas från åtta till tio lag från och med säsongen 15/16, vad är din åsikt om det?
– Kul, riktigt kul. Jag har bara väntat på att det ska hända. Nu hoppas jag att lagen i Division 1 tar chansen och visar att de hör hemma i Riksserien, vi behöver få en bättre bredd.

Är det något mer inom damhockeyn du vill införa eller förändra?
– Inget specifikt sådär. Jag hoppas alla lag tränar stenhårt och att föreningarna jobbar för att ge oss tjejer bättre förutsättningar. Alldeles för många slutar i ung ålder och det funkar inte om vi ska lyckas få både bredd och spets i svensk damhockey.

Vi tackar Erika och önskar henne lycka till i den kommande säsongen.

Lämna en kommentar