Hur var det med respekten, Färjestad?

Det hade inte gått mer än halva första perioden när Ole-Kristian Tollefsen visade sig från sin mer smutsiga sida i kvällens match. Tollefsen, som är känd för att vara rätt burdus, hoppade in en open-ice-tackling mot huvudet på János Hari och det syns ganska tydligt på repriserna att Tollefsen hoppar innan han träffar med tacklingen.

I periodpaus står sedan Tollefsen och säger ”man kan inte flyga genom mittzon med huvudet nere” med en klar passning till Hari. Själv skulle jag vilja ställa motfrågan, vem var det som flög egentligen?

Det vore också roligt att höra vad den ständige åsiktsmaskinen Jörgen Kalitzki tycker om tacklingen. Den 14:e september i år skrev han följande efter att Daniel Zaar tacklat Christoffer Forsberg:

Kalitzki

Jag antar att han står fast vid sin åsikt och fördömer både Tollefsens tackling och hans åsikt om att ”man måste se upp”. Karriärer kan ju ta slut alldels för tidigt och en ful tackling är alltid en ful tackling oavsett var den kommer ifrån. Kanske är det dags att Tollefsen visar att ordet respekt betyder någonting för honom.

Jag antar att den så kallade situationsgruppen kommer granska händelsen, det står ju nämligen att spelarnas säkerhet är viktig för SHL. I min värld ska Tollefsen fått matchstraff under matchen och han borde få en avstängning eftersom han både hoppar in i tacklingen och att huvudet är den principiella kontaktpunkten för tacklingen, två saker som var för sig kan leda till avstängningar och som tillsammans också borde göra det, även fast János Hari efter lite omplåstring kunde fortsätta spela i matchen.

 1. StefanStefan12-04-2014

  Så sant som det var sagt. Är så less på dessa huvudtacklingar så jag vet inte vad. Om Tolle fick 5 matcher för ett som inte var ett hot så ska han ha 10 matcher för det där.

 2. CoachenCoachen12-05-2014

  Jag är less på hanteringen av tacklingar mot huvudet i SHL.

  Man säger att det är ett stort och allvarligt problem, men vad gör de åt det?

  Antingen inga eller väldigt lindriga straff
  Inga extra straff för återfallsförbrytare
  Inga poliser (fighters) tillåtna trots att regler knappt finns runt detta

  Det är ett stort skämt som mycket annat i SHL vilket tom gjort att jag tappat mycket av mitt tidigare stora intresse.

 3. CoachenCoachen12-05-2014

  Antingen riktiga straff eller tillåt att man skickar ut en fighter för att åtgärda problemen själva.

  Ledningen för SHL skyller förresten på disciplinnämnden dessutom = skrattretande. Vilka är det som bestämmer egentligen? De som äger produkten och sitter på pengarna. Styr upp om det inte funkar ffs. Avskeda folk om inte jobbet utförs på rätt sätt, precis som på vilken normal arbetsplats som helst.

  Inte konstigt Foppa brinner av. Vilka som blir utsatta gör inte det!

 4. Daniel JohanssonDaniel Johansson12-05-2014

  Nån som vet om det blev anmält?

 5. RJPRJP12-05-2014

  Trodde att värvningen av Brashear skulle sätt stopp för detta…..

 6. Torbjörn SjödinTorbjörn Sjödin12-09-2014

  Det blev precis som Wennerholm skrev i Aftonbladet. Domarbasen Peter Andersson från Karlstad skulle visa sig vara jävig. Han lämnade inte över till diciplinnämnden – tacklingen träffade inte huvudet enligt honom. På tv- bilderna syns tydligt hur Tollefsen lättar från isen och efteråt ser man Hari i båset med blod runt munnen. I reglerna står det att du inte får hoppa in en tackling och inte tackla mot huvudet. Hur är det möjligt att en karlstadsbo får avgör detta. Skandal!

Lämna en kommentar