Hysterikan i Växjö

”Jag ser ju på dig Anders nu, du är ledsen. Du darrar på läppen. Jag ser ju det.”

Det är synd om en VD i Växjö just nu. Anders Ömans vilda svingande kan knappast ha undgått någon. Efter tidigare snack, tillsammans med Anders Mäki i Linköping, på Twitter om Dopingmodo och Fusklunda (moget) så fick han fullständigt spunk igår och gick loss på Twitter. ”Svartfötter” utan heder och samvete, bedragare och andra fina ord användes flitigt.

Den utlösande faktorn var givetvis Cody Fransons övergång från Brynäs till Toronto. Ingen trodde ju på allvar att Brynäs faktiskt hade tänkt behålla honom om det blev slut på lockouten, vilket Anders medger, men ändå verkar han ha kastats in i en desperat sorg och frustration över att det blev som det blev. Han tycker synd om sig och Växjö, som enligt honom hade varit etta i serien om det inte varit för lockoutspelarna. Eller?

Växjö Lakers är ett underpresterande skitlag och det är klart att frustrationen sprider sig. Men trots tidigare indikationer på bristande professionalitet blir man chockad över Ömans agerande. Det tog inte lång tid för Aftonbladet att höra av sig efter Twitterattacken och jag misstänker att Patrik Sjögren på tidningen satt och high-fivade sig själv när han hörde på telefonen att Öman tänkte fortsätta spy idiotier.

Jämför agerandet med Anders Trollsås, som inte vill kommentera attacken. Så ska en klubbledare vara i media. I sin jämförelsevis febriga hysteri har Anders Öman kommit med anklagelser han inte har grund för och utfall han inte borde ha gjort. Det enda vettiga han säger är att ”det sitter ett gäng nötter på de här mötena”, angående Hockeyligan. Och nötterna är inte de han tror.

”Jag ska stämma alla svartfötter”, heter det från Ömans håll, och det gäller Modo, Frölunda och Brynäs. Att det bara är Brynäs och Frölunda (och AIK och Växjö) som gjort något moraliskt tveksamt i affären rör honom inte i ryggen. Och jag skulle väldigt gärna vilja se Anders Öman stämma klubbarna, då det hade varit underhållande att se honom få fel. Vilket han hade fått.

Vi vet ju redan att Hockeyligan har fel i frågan lockoutspelarna och att Modo står rena som snö, att Frölunda har lite skitigt damm på sig och att Brynäs är slaskiga. Vi vet också att Hockeyligan och människor som Öman lär göra allt de kan för att pissa i denna snö. Feel free, säger jag. Försök. Modo står med rent mjöl i påsen.

 1. TrysundaTrysunda01-15-2013

  Hej,
  Synd att du inte så sällan låter dig dras med ner i formuleringarnas bottendy ( t.ex. nu ”underpresterande skitlag”, ”Brynäs slaskiga”, ”febrila hysteri” etc.). Bidrar knappast till den saklighet och allmänna diskussionsnivå, gärna med intelligens, språkkänsla, värme och humor, de flesta av oss helst vill ha och du normalt besitter. Jfr i detta ärende t.ex. med Trollsås som du själv med rätta håller fram som ett föredöme. F.ö. gillar jag dina analyser och inlägg, ibland skarpt! Tack för att du deltar!

  • David LindbergsonDavid Lindbergson01-15-2013

   Tack för synpunkterna. Ibland kanske det blir lite för mycket sådant…

 2. IngelaIngela01-15-2013

  Håller med om att det är en tråkig debatt som förs av vissa lags ledare. Är helt övertygad om att ifall dessa lag, med storlagen Färjestad och Linköping i spetsen, hade haft spelare som Steen, Enström, Sedinarna mfl, mfl… så hade det varit fritt fram för korttidskontrakt i elitserien. Tycker dock att det är skönt att NHL kör igång så att det inte blir fler diskussioner ifall Modo skulle ta hem alla sina högkvalitativa spelare från NHL. Vem hade kunnat stoppa laget från SM-guld då?

Lämna en kommentar