Inför åttondelsfinalspelet U16-SM

Modo U16 spelar åttondelsfinaler till helgen.

Modo U16 spelar åttondelsfinaler till helgen.

Till helgen är det dukat för hockeyfest i Fjällräven Center där Modo, Timrå, Täby och Almtuna gör upp om två platser till U16-SM-slutspelets kvartsfinaler.
– Vi har goda möjligheter att gå vidare och hoppas kunna bjuda på underhållande hockey i helgen, säger Modos tränare Thomas Högström inför åttondelsfinalerna.

Modo har hittills haft en strålande säsong där man först vann anrika Modocupen och därefter även SM-kvalet Region Norra för en knapp månad sedan genom att besegra Luleå i finalen. Som kronan på verket har man dessutom tagit hem seriesegern i U16 Elit Region Norra på ett storstilat sätt.

Hur vill du beskriva er säsong så här långt?
– Otroligt bra. Inom gruppen har vi haft som målsättning att göra ett bättre resultat än vad 97:orna gjorde ifjol* och det har vi lyckats med. Sedan är det givetvis roligt att vinna serien också som en extra bonus.

Ni har bara haft ett fåtal förluster sett över hela säsongen. Hur arbetar ni för att hålla upp en jämn hög nivå?
– Ödmjukhet och att hela tiden se till att hålla oss med goda vanor, att aldrig vara nöjd. En vinst är inte värt någonting om man inte lyckas upprepa den flera gånger. Vid något enstaka tillfälle har kanske guldhjälmarna åkt på, då vinner man inga hockeymatcher.

En av de få förlusterna ni haft i år har kommit mot Timrå?
– Ja, precis så det blir lite extra krydda att få möta dem igen till helgen.

Vad tror du om era chanser i åttondelsfinalspelet.
– Jag tror vi har goda möjligheter. Vårt fokus just nu är att förlänga säsongen en vecka i taget. Serien har vi lagt bakom oss.

Utöver Timrå är det Almtuna och Täby som står för motståndet, två lag som ni inte möter så ofta?
– Almtuna mötte vi i Modocupen, jag tror vi vann med 5-0 där, så de har vi lite koll på. Täby har vi sämre koll på.

För de som eventuellt inte sett så många U16-matcher tidigare, hur vill du beskriva den hockey man bjuds på om man kommer och tittar?
– Fart och fläkt, men med otroligt moget spel för att vara den här åldern. Vi visade upp en fantastiskt hockey i Modocupen och det hoppas vi kunna göra igen.

Hur ser skadeläget ut inför helgen – Anton Karlström har varit borta under en tid?
– Han har varit i full träning ett tag nu och kommer att spela i helgen. Vi får in en viktig pusselbit där. Just nu har vi faktiskt tillgång till full trupp.

Vad kommer bli nyckeln för att ta er vidare till kvartsfinal?
– Vi har en del spets men det är gruppen som kommer att se till att vi går vidare. Killarna kommer förhoppningsvis att bjuda på en riktigt bra och underhållande ishockey.

*) Modo slutade på tredje plats i U16 Elit Region Norra 2012/2013.

Lämna en kommentar