Inför Brynäs – Modo

Olofsson får chansen igen, efter Timråsejouren. Foto: Elin Granebrandt

Olofsson får chansen igen, efter Timråsejouren.
Foto: Elin Granebrandt

Det handlar inte om att ta poäng, det handlar om att bygga självförtroende. Så kan man enkelt sammanfatta den sista grundseriematchen för Modos del, en match som spelas borta mot Play-in-klara Brynäs. Ett Brynäs som vilar flera spelare inför mötena med Färjestad.

Det blir en helt betydelselös omgång för de sex lagen i bottenskiktet av tabellen, detta sedan Brynäs förlorade mot Djurgården i den senaste matchen. Förlusten cementerade tabellplaceringarna för lagen och det gör att Brynäs väljer att vila flera av sina nyckelspelare inför stundande Play-in mot Färjestad.

-Vi har bestämt att Greg Scott, Bill Sweatt och Anton Rödin kommer att vila från matchen. Inte heller Niclas Andersén (skada, reds anm) kommer att spela. David Westlund och junioren Adam Deutsch kliver in bland backarna och juniorerna Jens Lööke, Linus Ölund och Johannes Nilsson bildar en egen kedja. Dessutom är Daniel Mannberg tillbaka i spel igen. Starkbaum vaktar kassen, säger ”Bulan” Berglund till brynas.se.

Skröder vilar även ikväll. Foto: Nathalie Andersson

Skröder vilar även ikväll.
Foto: Nathalie Andersson

Modo väljer också att vila spelare, men där handlar det om att bereda plats för de tre spelare som anslöt från Timrå inför förra matchen. Återigen är det Per-Åge Skröder och Joonas Lehtivuori som får stå åt sidan. Dessutom är Peter Öberg borta efter att ha fått ett skott på foten i mötet med Örebro. In kommer precis som i tisdags Emil Pettersson, Victor Olofsson och Albin Carlson istället.

– Det är en bättre situation för oss nu och de som fick förtroende igår gjorde det riktigt bra då de visade att de verkligen vill vara med och spela. Det kommer att vara ett krig ända in om platserna, vilket är som det ska vara, säger Henrik Gradin till modohockey.se och fortsätter:

– Vi vill se att vi klarar av att hålla ihop spelet och det som vi tränar på. Vi vet vad som kommer att vara extra viktigt i kvalspelet och vi vill se en bra inställning i hela matchen och vill gå till speluppehåll med två raka segrar i ryggen. Det viktigaste är ändå att vi gör det vi tränar på och att vi tror på det vi gör.

Modos preliminära matchtrupp:
Målvakter
30 – Linus Ullmark
37 – Adam Reideborn

Backar
5 – Jonas Ahnelöv (C)
22 – Albin Carlson
29 – Dennis Persson
38 – Nichlas Torp
41 – Oscar Hedman (A)
57 – Emil Djuse
77 – Travis Roche

Forwards
11 – Simon Önerud
12 – Victor Olofsson
13 – Niklas Nordgren
14 – Emil Pettersson
17 – Kyle Flanagan
23 –
Joonas Nättinen
26 – Samuel Påhlsson (A)
31 – Gustav Possler
51 – Adrian Kempe
62 – Janos Hari
70 – Radek Smolenak

72 – Juha-Pekka Haataja
81 – Marcel Hossa

Modos senaste matcher
Modo – Örebro 5-3
Färjestad – Modo 5-2
Modo – Frölunda 1-6
Brynäs senaste matcher
Djurgården – Brynäs 1-0
Brynäs – Växjö 2-1
HV71 – Brynäs 4-1

Lämna en kommentar