Inför Färjestad – Modo

Per-Åge Skröder är tillbaka i truppen. Foto: Anders Henrikson, Creative Commons

Per-Åge Skröder är tillbaka i truppen. Foto: Anders Henrikson, Creative Commons

Tre matcher kvar innan det är dags för direktkval tillbaka till SHL för Modos del och nu handlar det bara om att bygga självförtroende och att se till så man får igång alla kedjor och backar, samt att special teams kommer igång rejält. Ikväll är det Färjestad som hjälper oss med motståndet.

Efter torsdagens usla insats, trots den enormt mäktiga ceremonin för Peter Forsberg innan match, så är det dags för Modo att visa att de kan spela hockey och att det är dags att vakna inför vad som stundar. Allt detta är Henrik Gradin inne på när modohockey.se pratar med honom innan match.

– Resultatet i sig är en sak. Den andra och viktigaste är inställningen och vi hade världens chans att få folket i arenan att följa med oss. Vi tog inte den chansen och jag har tyvärr ingen bra förklaring då jag tycker att vi gör en bra match rent spelmässigt mot HV71 senast. Med den inramningen innan matchen borde vi kunna komma ut extremt inspererade i vår egen borg inför fullsatta läktare. Oavsett om vi är avsågade eller inte, säger Gradin och fortsätter:

– Vi har tre matcher på oss att komma in med energi oavsett om vi tycker att det är synd om oss eller inte. Alla sådana tankar måste bort då det gäller att fokusera på uppgiften och att vara i allra bästa form när matcherna kommer som avgör. Det är inte bara att trycka på en knapp då utan det arbetet gör vi hela tiden nu, inför framtiden.

Färjestad är också i en situation där man har en bit upp till strecket, dock strecket som indikerar att man är direktkvalificerad för kvartsfinalspel. Sex poäng upp med tre matcher kvar gör att det ser mörkt ut för Färjestad att nå ikapp samtidigt som man är sju poäng före Luleå på åttonde plats. Att Färjestad är i detta ingenmansland med tre omgångar kvar gör att de är ungefär i samma situation som Modo vad det gäller fokus för de kommande tre matcher. Man har dock själva inte helt gett upp chansen att ta sjätteplatsen.

Det som har varit har varit och kan inte påverkas. Det vi kan påverka är det som kommer framöver och det ska vi göra allt som står i vår makt att göra. Sen får vi räkna poäng och se hur långt det räckte. Vi ska göra allt vi kan. Stödet från våra fans betyder mycket när det går tyngre på plan. De är grymt värdefulla för oss och jag hoppas att de är med oss från start på lördag så ska vi vara detsamma, säger Anton Grundel till farjestadbk.se.

Modos förmodade laguppställning:
Målvakter
30 – Linus Ullmark
37 – Adam Reideborn

Backar
3 – Joonas Lehtivuori
5 – Jonas Ahnelöv (C)
29 – Dennis Persson
38 – Nichlas Torp
41 – Oscar Hedman (A)
57 – Emil Djuse
77 – Travis Roche

Forwards
10 – Per-Åge Skröder
11 – Simon Önerud
13 – Niklas Nordgren
17 – Kyle Flanagan
23 –
Joonas Nättinen
26 – Samuel Påhlsson (A)
27 – Peter Öberg
31 – Gustav Possler
51 – Adrian Kempe
62 – Janos Hari
70 – Radek Smolenak

72 – Juha-Pekka Haataja
81 – Marcel Hossa

Modos senaste matcher
Modo – Frölunda 1-6
Modo – HV71 1-2
Modo – Luleå 2-4
Färjestads senaste matcher
Örebro – Färjestad 3-1
Färjestad – Frölunda 3-4 PS
Brynäs – Färjestad 1-3

 

 1. KalleKalle02-28-2015

  Dags att se Sveriges sämsta och mest överskattade hockeylag bli utspelade av ännu ett lag. Modo borde ändra sin slogan till ‘alltid sämst när det gäller’. Modo blir en dröm motståndare för samtliga allsvenska lag. Dagens tips Modo gör en ännu sämre match än mot Frölunda och fortsätter visa att det inte funnits ett sämre lag i högsta serien på väldigt länge. Dags att göra er själva till åtlöje igen Modo precis som mot Frölunda! Passa på att njuta snart är Modo ett allsvenskt bottenlag alltid sist alltid sämst varje säsong.

 2. Pelle PuckPelle Puck02-28-2015

  Tur att det finns ‘supportrar’ som du gnäll-Kalle. När det verkligen går dåligt och stöd behövs känns det tryggt att du finns och hjälper till att stötta vårt lag (för du håller väl på Modo trots allt).

  • FredrikFredrik02-28-2015

   Bra sagt Pelle Puck. Idag har Kalle inga rätt!

Lämna en kommentar