Inför Modo – Frölunda

I kväll är det dags att #hyllafoppa i Fjällräven Center. Grafik: MODO Hockey

I kväll är det dags att #hyllafoppa i Fjällräven Center. Grafik: MODO Hockey

I kväll står nummer 21 i centrum när Peter Forsbergs förtjänstfana ska hissas i Fjällräven Center i samband med att Modo tar emot Frölunda.

Publiken i Fjällräven Center har inte haft många glädjeämnen under säsongen men i kväll blir ett stort ögonblick för alla Modohjärtan. Efter matchpreludierna och hyllningen av Peter Forsberg ska det spelas en match också där Modo tar sig an Frölunda och även göteborgarna ser fram emot kvällen:
Christoffer Persson berättade för mig att han fick gåshud när han fick klart för sig att vi ska vara med, och det var dagen innan ceremonin äger rum. För oss i Frölunda är det otroligt kul att få delta när en av Sveriges bästa hockeyspelare genom tiderna ska hyllas, säger Roger Rönnberg, headcoach i Frölunda, till föreningens hemsida.

Modo, som i praktiken är klara för kval, har tre raka förluster på kontot, varav de två senaste på hemmaplan. Tredjeplacerade Frölunda kommer till spel med en vinst borta mot Färjestad i bagaget.
– Det finns inga lätta matcher och speciellt inte nu när vi går in i slutskedet. Det blir slutspelskaraktär i varje match och jag tycker att vi har börjat varva upp. Jag älskar hur laget ser ut, vi är lugna i rätt lägen och påkopplade när det behövs, säger Rönnberg.

För Modos del handlar det om att suga åt sig av energin i arenan och först och främst inrikta sig på att göra en bra match .
– Det blir en fantastiskt inramning imorgon med känslosamt innan match och förhoppningsvis även ett bra drag under matchen, säger Henrik Gradin, assisterande tränare Modo Hockey, till föreningens hemsida och konstaterar:
– Vi ska göra allt för att få med oss publiken i en bra match och det som talar för att det blir en bra match är att Frölunda är det lag som åker mest i hela ligan. För oss så gäller det att spela smart för att kunna hänga med.

I Frölunda kommer inte Robin Figren, Magnus Kahnberg, Anton Axelsson och Christian Bäckman till spel. I hemmalaget är Per-Åge Skröders medverkan osäker.

Modos förmodade laguppställning:
Målvakter
30 – Linus Ullmark
37 – Adam Reideborn

Backar
3 – Joonas Lehtivuori
5 – Jonas Ahnelöv (C)
29 – Dennis Persson
38 – Nichlas Torp
41 – Oscar Hedman (A)
57 – Emil Djuse
77 – Travis Roche

Forwards
11 – Simon Önerud
13 – Niklas Nordgren
17 – Kyle Flanagan
23 –
Joonas Nättinen
26 – Samuel Påhlsson (A)
27 – Peter Öberg
31 – Gustav Possler
44 – Carl Grundström
51 – Adrian Kempe
62 – Janos Hari
70 – Radek Smolenak

72 – Juha-Pekka Haataja
81 – Marcel Hossa

Modos senaste matcher
Modo – HV71 1-2
Modo – Luleå 2-4
Linköping – Modo 6-1
Frölundas senaste matcher
Färjestad – Frölunda 3-4 PS
Örebro – Frölunda 4-2
Frölunda – Skellefteå 4-3 OT

Lämna en kommentar