Inför Modo – HV71

HV71 står för motståndet i tisdagens möte i Fjällräven Center. Foto: Jonas Forsberg, www.jfp.se / PIC-AGENCY

HV71 står för motståndet i tisdagens möte i Fjällräven Center.
Foto: Jonas Forsberg, www.jfp.se / PIC-AGENCY

Tåget har gått, nu är det dags att bygga självförtroende för Modo inför den kvalserie som väntar. Så kan man sammanfatta den match som väntar mot HV71 under tisdagen. Modo kommer till spel med samma lag som i lördags, vilket innebär att Skröder saknas.

Matcherna som återstår av SHL handlar om att finslipa detaljer, många detaljer, inför spelet som väntar i Meca Hockey Race. Ja, konceptet alltså. Själva serien som Modo ska spela kallas fortfarande för Direktkval till SHL.

Närmast på schemat är alltså HV71, ett HV71 som hade en rejäl svacka men som nu börjat tagga upp inför slutspelet i SHL. De två tidigare mötena i Fjällräven Center den här säsongen har slutat med en seger för

Skröder saknas mot HV71. Foto: Nathalie Andersson

Skröder saknas mot HV71.
Foto: Nathalie Andersson

Modo och en straffvinst för HV71. HV71 kommer till spel med samma trupp som man hade i mötet med Linköping, där man förlorade med 4-2.

För Modos del är läget det samma, man kommer till spel med samma trupp som i lördagens förlustmatch mot Luleå. Skröder saknas alltså fortfarande på grund av personliga skäl.

– Vi jobbar stenhårt varje dag och det är ingen som vill spela dåligt utan det gäller för var och en att hitta sättet att varje byte kunna ge sitt bästa för laget. Vi måste samtidigt stänga ute allt annat som skrivs och sägs då det alltid är ”här och nu” som gäller i varje liten detalj under matcherna, vare sig det är närkampsspelet eller när jag ska ta ett skott eller slå en passning, säger Per-Erik Johnsson till modohockey.se och fortsätter:

– Det gäller att leva i nuet. Vi vet mycket väl om läget vi befinner oss i och ska vi förändra det kan vi inte hitta på nya saker att göra varje gång utan måste istället göra rätt saker om och om igen för att bli bättre och bättre på de saker som vi ska göra.

Modos förmodade laguppställning:
Målvakter
30 – Linus Ullmark
37 – Adam Reideborn

Backar
3 – Joonas Lehtivuori
5 – Jonas Ahnelöv (C)
29 – Dennis Persson
38 – Nichlas Torp
41 – Oscar Hedman (A)
57 – Emil Djuse
77 – Travis Roche

Forwards
11 – Simon Önerud
13 – Niklas Nordgren
17 – Kyle Flanagan
23 –
Joonas Nättinen
26 – Samuel Påhlsson (A)
27 – Peter Öberg
31 – Gustav Possler
44 – Carl Grundström
51 – Adrian Kempe
62 – Janos Hari
70 – Radek Smolenak

72 – Juha-Pekka Haataja
81 – Marcel Hossa

Modos senaste matcher
Modo – Luleå 2-4
Linköping – Modo 6-1
Modo – Leksand 4-1
HV71s senaste matcher
HV71 – Linköping 2-4
Färjestad – HV71 2-3
HV71 – Djurgården 4-0

 

  1. KalleKalle02-24-2015

    Det finns absolut ingenting som tyder på att Modo genom magi kommer att börja spela glimrande hockey. Tabellen ljuger inte och Modo har inte kapacitet att spela bättre än man gjort så här långt. Allsvenskan nästa, ska bli spännande att se om Modo klarar utmaning att undvika att åka ur allsvenskan nästa säsong, det blir inte lätt.

Lämna en kommentar