Inför Modo – Vita Hästen

Blir det en tredje raka nolla för Ullmark? Foto: Elin Granebrandt

Blir det en tredje raka nolla för Ullmark?
Foto: Elin Granebrandt

2-0 i matcher för Modo och inte ett enda insläppt mål på 120 minuter, siffror som Modo är mycket nöjda med. Nu är frågan om man kan förlänga vinstsviten och om man kan fortsätta spela ett stabilt försvarsspel och hjälpa Ullmark till en tredje nolla.

Dags för den andra hemmamatchen när Modo på söndagen tar emot Vita Hästen för match tre i Direktkvalet till SHL. En match som, om Modo vinner, skulle innebära att Modo är väldigt nära att ta sig tillbaka till SHL och därmed ge supportrarna lugn och ro inför sommaren.

Men det gäller att vara noggrann med uppgiften och att man inte tror att det här redan är klart. Det gäller att ha fokus på den här matchen, för Modo. I de två tidigare matcherna har Modo skött den uppgiften på ett bra sätt, bortsett från första perioden i Himmelstalundshallen i torsdags.

– Det är samma sak som gäller inför matchen på söndag där det vi pratat om ända sedan match ett är att komma ut samlade och inte bjuda på ytor och för det krävs det ett stenhårt jobb från samtliga, säger Henrik Gradin till modohockey.se och fortsätter:

Lehtivuoris medverkan bestäms matchdagen. Foto: Nathalie Andersson

Lehtivuoris medverkan bestäms matchdagen.
Foto: Nathalie Andersson

– Vi har vunnit de första två matcherna genom att hålla ihop gruppen och jobba för varandra med många täckta skott och en stor vilja att lägga ner det extra jobbet för att vinna matcherna. Det är än så länge inte den individuella skickligheten som fällt avgörandet i matcherna utan det är att vi gjort det vi gjort som lag.

Modo kommer, mest troligt, till spel med samma lag som senast nere i Norrköping. Per-Åge Skröder spelar inte matchen på grund av personliga skäl. Joonas Lehtivuori som missade torsdagens match är osäker startande, man kommer testa honom under morgonvärmningen och sedan ta ett beslut. I målet skulle det förvåna om vi får se någon annan än Linus Ullmark, det är svårt att peta honom efter två raka nollor.

För Vita Hästen är det fortfarande inte troligt att Axel Brage är tillbaka i målet i den tredje matchen, hans medverkan är inte utesluten men de flesta rapporter pratar om att han fortfarande har skadeproblem som håller honom utanför truppen. Vita Hästen får dock tillbaka Marcus Eriksson som var sjuk i den förra matchen.

Matchen börjar 16.00 och kan ses på S24.

Modos preliminära matchtrupp:
Målvakter
30 – Linus Ullmark
37 – Adam Reideborn

Backar
5 – Jonas Ahnelöv (C)
22 – Albin Carlson
29 – Dennis Persson
38 – Nichlas Torp
41 – Oscar Hedman (A)
57 – Emil Djuse
77 – Travis Roche

Forwards
11 – Simon Önerud
12 – Victor Olofsson
13 – Niklas Nordgren
14 – Emil Pettersson
17 – Kyle Flanagan
23 –
Joonas Nättinen
26 – Samuel Påhlsson (A)
27 –
Peter Öberg
31 – Gustav Possler
51 – Adrian Kempe
62 – Janos Hari
70 – Radek Smolenak

72 – Juha-Pekka Haataja
81 – Marcel Hossa
87 – Donald Brashear

Lämna en kommentar