Inför Vita Hästen – Modo

Kan Ullmark hålla nollan även ikväll? Foto: Nathalie Andersson

Kan Ullmark hålla nollan även ikväll?
Foto: Nathalie Andersson

Det blev till slut en seger med 3-0 mot Vita Hästen i den första omgången av direktkvalet till SHL, en seger som gav Modo lite andrum. Nu är det dags för match två och frågan är om Modo kan spela lika disciplinerat och fokuserat som man gjorde i måndags.

Det var en irriterad Perra Johnsson på onsdagens träning. Allehanda rapporterar att han avbröt träningen skällde ut spelarna rejält och pratade om betydelsen av dessa matcher för både staden och supportrarna, något som verkade ge effekt på träningen. Nu återstår att se om Perras ord ringer i huvudet på spelarna när de tar Himmelstalundshallens is i besittning i kvällens match.

Det gäller nämligen att Modo spelar lika fokuserat och disciplinerat som de gjorde i match ett i måndags, där man nötte ner och tröttade ut Vita Hästen, samtidigt som man hade en felfri Linus Ullmark i målet som räddade de få farliga chanser som uppstod. Samtidigt är Modo inte nöjda och vill spela bättre och mer som ett lag i match två, något som Henrik Gradin fokuserar på när han intervjuas av modohockey.se:

– Det här en matchserie som vi ska vinna och vi kan bara konstatera att vi satt oss i ett bra läge inför fortsättningen. Spelmässigt måste vi komma mer samlat i hög fart så att vi kan hjälpas åt på ett bättre sätt. Vi blev lite stillastående och en och en senast så det ska vi framförallt förbättra.

Per-Åge Skröder är inte med pga personliga skäl. Foto: Anders Henrikson, Creative Commons

Per-Åge Skröder är inte med pga personliga skäl.
Foto: Anders Henrikson, Creative Commons

Modo åkte ner med truppen på onsdagen till Stockholm och bussar till Norrköping under torsdag. Truppen tar man ut efter matchvärmningen, klart är dock att Per-Åge Skröder inte är med på grund av personliga skäl. In i truppen istället för Skröder kommer Peter Öberg.

Om Modo har det väl förspänt gällande skadeläget är det helt andra tongångar från Vita Hästen. Axel Brage, målvakten som gjort dundersuccé under säsongen, är borta även i denna match och det är oklart om han kommer till spel något mer denna säsong.

Brage är ett tungt tapp för Vita Hästen och som om det inte vore nog så ryktas det från Norrköpingshållet att Marcus Eriksson är sjuk och inte kommer till spel i den andra matchen i matchserien. Också det är ett bakslag för Vita Hästen då Eriksson varit en av lagets bästa utespelare och poänggörare.

– ”Macke” (Marcus Eriksson, reds anm) är förkyld och har feber. Har han feber nu (onsdag) kan han inte spela på torsdag. Det kan jag inte tänka mig, säger Vita Hästens tränare Niklas Czarnecki till nt.se och fortsätter:

– Vi är nöjda med mycket från senast och har med oss en positiv känsla trots förlust. Vi måste dock bli spetsigare och hota mer framför mål.

Matchen börjar som vanligt 19.00 och kan ses på TV10, Viasat Hockey och Viaplay.

Modos preliminära matchtrupp:
Målvakter
30 – Linus Ullmark
37 – Adam Reideborn

Backar
5 – Jonas Ahnelöv (C)
22 – Albin Carlson
29 – Dennis Persson
38 – Nichlas Torp
41 – Oscar Hedman (A)
57 – Emil Djuse
77 – Travis Roche

Forwards
11 – Simon Önerud
12 – Victor Olofsson
13 – Niklas Nordgren
14 – Emil Pettersson
17 – Kyle Flanagan
23 –
Joonas Nättinen
26 – Samuel Påhlsson (A)
27 –
Peter Öberg
31 – Gustav Possler
51 – Adrian Kempe
62 – Janos Hari
70 – Radek Smolenak

72 – Juha-Pekka Haataja
81 – Marcel Hossa
87 – Donald Brashear

  1. KentKent03-19-2015

    Plockar han in Öberg istället för Smolenak? Då kan dom ju lika gärna skicka hem honom till Tjeckien om han inte skall användas annat än till utfyllnad vid träningarna.

  2. john:)john:)03-19-2015

    Två spelare i Vita Hästen med anknytning till Kramfors Alliansen Markus är son till Peter ”Firsov” Erikson och Näsström är son till ”Lill Snilan Näsström dom i sin tur är son till Legendariske ”Snilan” Näsström snacka om att ha påbrå..

    Både ”Firsov” och ”Lill Snilan duktiga i Alliansen i början av 80-talet..K.Alliansen har fostrat många hockeyspelare inte ”bara” Wernblom,Kempe’s.Viklund br,Westin och inte att förglömma Erika Grahm

Lämna en kommentar