Jumbo, trender och Foppas förtroende

I och med Leksands seger över Örebro igår är Modo på jumboplats i SHL. En ytterst oangenäm situation, som egentligen ingen höjer på ögonbrynen åt. Som klyschan brukar säga, när det är som värst kan det bara bli bättre.

Modo möter Luleå ikväll, ett lag som har fem raka nollpoängare – något som inte hänt laget på 20 år. Eftersom Modo har som tradition att hjälpa lag att vända negativa trender får vi väl se om Modo kan lämna jumboplatsen eller inte ikväll. Luleå ligger för övrigt bara fyra poäng före Modo i tabellen just nu. Luleå ligger fyra poäng från jumboplatsen efter 25 spelade omgångar. Vem hade väntat sig det inför säsongen?

Donald Brashear, som det skrivit spaltmeter om både på Modoiter.se och i övrig media de senaste dagarna, väntas göra debut för Modo ikväll. Wow. Snacka om intressant debut. Vad kan han bidra med? Kommer vi att slippa se fler hjärnskakningar på mindre spelare som Kyle Flanagan nu?

Det har ju spekulerats både positivt och negativt kring Brashear, både bland fans och i media. En som hyllat värvningen är ju Niklas Wikegård.

Han kommer att betyda en jäkla massa och han kommer att göra Modospelarna några centimeter längre för de vet att om något händer så finns det en kille som kan ta för sig rejält.

Andra krönikörer som Magnus Nyström på Expressen nöjer sig med att kalla värvningen för ”sorglig”.

Modo har varit helt på det klara med att det är Foppas värvning. Man har till och med berättat att Brashear inte är kostsam för klubben för att ytterligare friskriva sig från all negativ kritik.

Är det inte just det faktum att Foppa ligger bakom värvningen som gör att vi ändå är ganska hoppfulla? Per Svartvadet har ju inte haft någon särskilt lyckad inledning som general manager och förtroendet är inte på topp. Eller tänk er situationen att vår före detta sportchef Fredrik Andersson skulle värvat en 42-årig före detta NHL-fighter. Kritiken hade varit mördande. Foppa står fri från kritik än så länge. Vi får väl se hur det ser ut efter matchen, men Foppa är och förblir odödlig för Modo-fansen. Med ett odödligt förtroende.

 1. olleolle11-29-2014

  Modo är det enda laget i botten som vägrar agera och värva kompetenta spelare. Helt enligt nya vd:ns direktiv då hon sanerar ekonomin. Problemet är bara att vi omöjligt kan undvika kval med detta lag och då det bärs av juniorer så är det ytterst tveksamt att dom pallar trycket och därmed är risken överhängande att vi spelar i allsvenskan nästa år. Då spelar Sund ekonomi under nuvarande SHL säsong mindre roll. Tragiskt att se klubben vanskötas på detta sätt, men ingen ljusning i sikte. Idag bryter vi garanterat Luleås trend och låter Leksand (mediokra Leksand) rycka ifrån oss i tabellen. Godnatt Modo

 2. StefanStefan11-29-2014

  Står Foppa fri från kritik? Jo, tjena snacka om att ha blivit sablad i alla möjliga medier. Om Modo vinner ikväll kan vi snälla lägga ner pratet om att Modo bryter negativa trender åt andra lag. Det där tror jag är en myt.

  • ErikErik11-29-2014

   Nu är det ju inte medias perspektiv stycket handlar om, utan supportrarnas.

   Självklart är det en myt. Sammanträffanden och tillfälligheter.

 3. Bengt PerssonBengt Persson11-29-2014

  Öviksbor man ur huse vill jag se. Fullsatt tack.

Lämna en kommentar