Kauppinen får lämna Modo

Marko Kauppinen lämnar Modo Hockey. Foto: Elin Granebrandt

Marko Kauppinen lämnar Modo Hockey. Foto: Elin Granebrandt

Den finske backen Marko Kauppinen som Modo Hockey värvade strax innan säsongen drog igång får nu lämna laget.

Den rutinerade finländaren lämnar Modo Hockey efter bara femton framträdanden. Det ska vara en gemensam lösning mellan klubb och spelare, Modos GM Per Svartvadet:
– Marko har gjort ett bra jobb för klubben – både på och utanför isen. Men vi har ändå kommit fram till den här lösningen – och att den är bra för båda parter. Marko har haft familjen kvar hemma i Finland under den här hösten och det är inte den bästa situationen. Marko är på alla sätt en kanonkille, professionell i allting och vi är överens om det här och skiljs som vänner.

Det kommer inte som helt oväntat då många såg Marko Kauppinen  som en tillfällig ersättare till Jonas Ahnelöv – som förväntas återkomma till spel efter novemberuppehållet. Samtidigt sprids ett rykte om att kanadensaren Kyle Cumiskey ska återvända till Modo efter att ha misslyckats med att slå sig in i NHL ännu en gång.

 1. CoachenCoachen11-03-2014

  Hoppas så hejdlöst på att Cumiskey dyker upp igen. Sån otrolig artist och riktigt rolig att se på isen. SHL är nog profilfattigt i år ändå så det behövs alltihopa.

  • Mikael JohanssonMikael Johansson11-03-2014

   Med tanke på hans kontrakt och möjlighet till NHL-spel vid skador är det nog troligast att han blir kvar borta i Chicago, men visst är han sevärd. Frågan är om det blir något nyförvärv nu på backsidan eller hur Svartvadet har tänkt sig.

 2. FredrikFredrik11-03-2014

  Tråkigt att Kauppinen får gå som varit bra i dom senaste matcherna.
  Det hadde varit mycket bättre om Roche lämnat laget!
  Man blir ju gråtfärdig av att se honom i egen zon!

 3. ThomasThomas11-03-2014

  Kauppinen gjorde enligt mig inget större intryck och kommer inte att lämna något särskilt stort hål efter sig. Tycker personligen att han kändes väldigt osäker i sin spelstil och ett par gånger fick jag fler gråa hår på huvudet efter att han gått bort sig i försvarsarbetet. Nä, jag tror att hans lucka fylls på rätt bra av juniorer och nu kommer ju dessutom Ahnelöv tillbaka. Hans arbete som försvarsgeneral behövs.

 4. Christer EChrister E11-03-2014

  Nått skumt är det i den här affären…?
  .
  Han kom in när C-more gjorde en sammanställning på försäsongen och ALLA tippade MoDo 12:a !
  .
  Känns som att kontraktet antingen skrevs tidsbestämt, ok!
  Eller så är någon på intågande?
  .
  MEN en back som ÄR plus 2 när vi släppt in ÖVERLÄGSET mest mål i SHL känns som en felrekrytering av någon ANNAN än Kaupinen?!?
  .
  Detta är ett bevis på att den vi värvar sist varje år framstår som det bästa valet, men inte den vi väljer att fortsätta med???
  .
  PS. Köp INTE en spelare till från någon liga som INTE är ute efter KHL, AHL el NHL (detta låter säkert dyrt, men varenda en vi köpt från resten av ligorna har varit: för klen, för långsam eller helt enkelt enbart ute efter CASH)

Lämna en kommentar