Léman: ”Det känns som att man lever sin dröm”

Jonathan Léman kommer tilllsammans med Carl Grundström att representera Modo Hockey vid 2014 U18 Memorial of Ivan Hlinka-turnering. Foto: Nathalie Andersson

Jonathan Léman, här under J18:s SM-final ifjol, är tilllsammans med Carl Grundström uttagen att representera Modo Hockey vid 2014 U18 Memorial of Ivan Hlinka den 11-16 augusti. Foto: Nathalie Andersson

Han avslutade sin debutsäsong i Modo Hockeys organisation ifjol med att bärga SM-guld med J18. Det nya hockeyåret inleder Jonathan Léman med Småkronorna den 11-16 augusti då de åker till Tjeckien och Slovakien för turneringen 2014 U18 Memorial of Ivan Hlinka innan det är dags för en ny säsong av J20 SuperElit.
– Det känns som att alla är superladdade för kommande säsong, säger Léman om stämningen i J20-truppen.

Den tidigare mottagaren av Lill-Strimmas Stipendium, som tilldelas TV-puckens bäste back, kom till Modo från Almtuna efter säsongen 2012-13.

Hur kommer det sig att du hamnade i just Modo och Örnsköldsvik?
– Örnsköldsvik och Modo kändes rätt från första början, Modo visade intresse tidigt och Modo var den klubb jag ville till från början också.

Du har nu hunnit göra ett år i Modos organisation där det blev 25 matcher i J20 SuperElit och 18 matcher i J18 Allsvenskan/J18 Elit den gångna säsongen. Hur trivs du med hockeylivet i Örnsköldsvik så här långt?
– Det känns som att man lever sin dröm, Örnsköldsvik andas hockey, så det är mäktigt att få representera Modo Hockey!

För J18 bar det hela vägen till SM-guld ifjol efter en rafflande final mot Linköping där du bland annat stod för två assist. Hur var känslan att få lyfta SM-tecknet med resten av grabbarna i laget?
– Det var en helt sjuk känsla, den glädjen var enorm! SM-guld var också målet för säsongen, så det var extra skönt.

Efter säsongen har ni haft lite ledigt samtidigt som försäsongsträningen varit i full gång. Hur har sommaren varit?
– Sommaren har varit full av träning, både fys och is. En väldigt givande och lärorik sommar inför kommande säsong.

Du var över till USA och Kalifornien på camp med CAA Hockey. Hur var den upplevelsen?
– Den upplevelsen gav mig bra erfarenheter, att få vara på is med de bästa nordamerikanerna i samma ålder är väldigt lärorikt och stimulerande. Det var en riktigt bra resa, där jag även fick träffa en hel del personer som är viktiga inom hockeyn för min utveckling.

Léman säger att han tack vare bra sommarträning tagit ytterligare steg i sin fysiska utveckling. Foto: Nathalie Andersson

Léman berättar att han tack vare bra sommarträning tagit ytterligare steg i sin fysiska utveckling. Foto: Nathalie Andersson

Du är tillsammans med Carl Grundström från Modo uttagen till 2014 U18 Memorial of Ivan Hlinka som går av stapeln 11-16 augusti. Inför turneringen väntar genrep med Juniorkronorna i Norrtälje den 3-8 augusti. Hur är formen så här pass tidigt på säsongen?
– Formen känns riktigt bra, jag har haft en väldigt bra sommarträning och det känns som jag tagit ett och två steg till i min fysiska utveckling.

Vad har du för förväntningar på turneringen?
– Det kommer bli en bra turnering, varje match måste man spela på topp både som lag och individuellt för att vinna. Det finns inte utrymme för stora misstag, det straffar sig direkt när man möter internationellt motstånd.

Ni har Schweiz, Kanada och Slovakien i er grupp. Hur ser du på era chanser att gå vidare där?
– Jag ser dem som goda, spelar vi som ett lag och som vi gjorde stora delar under U17-säsongen känns det som att vi kan gå långt i turneringen.

Efter Ivan Hlinka stundar sedan den nya J20 SuperElit-säsongen. Ni tappar en del spets framåt när Adrian Kempe och Victor Olofsson mest troligt kommer att husera i A-laget samtidigt som Dmytro Timashov lämnar föreningen. Hur stark känns J20-truppen inför säsongen?
– Jag tycker J20-truppen ser stark ut, vi tappar några spelare med bra kvalitéer, men det kommer även göra att andra spelare kommer att kliva fram och ta den rollen. Det känns som att alla är superladdade för kommande säsong.

Vad har du för personliga målsättningar inför säsongen?
– Att fortsätta utveckla mitt individuella spel. Samt att man hoppas på några A-lagsmatcher för att kunna utvecklas ännu mer.

Hur vill du beskriva dina styrkor som spelare?
– En stabil tvåvägsback. Fysisk, stark längs sargerna och framför mål, bra spelsinne.

Det är en del nya tränarkonstellationer i juniorlagen där bland annat Thomas Högström och Magnus Wernblom kliver in i båset för J20. Vad har du fått för intryck av dem så här långt?
– Det är ett väldigt seriöst tränarpar, de vill alltid se att man ger hundra procent i varje situation och lämnar inget åt slumpen.

Därmed tackar vi Jonathan för pratstunden och önskar stort lycka till kommande säsong!

Lämna en kommentar