Marcel Hossa förstärker

Marcel Hossa. Foto: Mandy, Creative Commons

Marcel Hossa. Foto: Mandy, Creative Commons

Modo förstärker truppen med ytterligare en spelare, den meriterade slovaken Marcel Hossa är klar för klubben.

– Hossa är en notorisk poänggörare men även en kille som jobbar hårt i spelet över hela banan, så lyder General Manager Per Svartvadets beskrivning av Hossa i ett pressmeddelande från klubben.

Marcel Hossa är en mycket meriterad spelare, som de senaste sju säsongerna huserat i KHL, där han stått för 237 poäng (124+113) på 351 matcher. På meritlistan har han även vunnit skytteligan med 35 mål på 56 matcher säsongen 2009/2010. Till på detta har han representerat Slovakien vid tre olympiska spel, spelat mängder av VM-turneringar, samt spelat över 200 matcher i NHL.

Per Svartvadet hoppas att Hossa ska bli tungan på vågen för Modo och att värvningen ska resultera i färre uddamålsförluster:
– Hossa är en rutinerad spelare som fortfarande är hungrig. Han är även en ledare på och utanför isen där han närmast varit lagkapten för Dinamo Riga. Vi är i en situation där vi förlorat alldeles för många matcher med uddamålet och hoppas därför att Hossa blir tungan på vågen i täta drabbningar.

Hossa har under säsongen presenterat Dinamo Riga i KHL, där han stått för 16 poäng (7+9) på 38 matcher, samt HK Dukla Trencin i slovakiska ligan, där han stått för fyra poäng på fyra matcher. Hossa har även tidigare i karriären haft säsonger där poängproduktionen dippat – men där har höjt sig genom miljöombyten.

Värvningen av Hossa har gjorts möjlig med hjälp ekonomisk hjälp av Modos samarbetspartners och fans, där Lumberjacks insamling som avslutas imorgon är en av byggstenarna. Det saknas i skrivande stund cirka 15 000 kronor för att uppnå Lumberjacks mål på 100 000 kronor. Känner du för att bidra? [Klicka här]

Marcel Hossa kommer att spela i tröja nummer 81 och kontraktet är skrivet säsongen ut.

  1. StefanStefan01-30-2015

    Det går inte att påstå något annat än det här är en tung värvning. Han måste ju också vara fullt införstådd i att uppdraget i första hand är att spela kvar laget i SHL. Kan visa sig att det här är viktigaste värvningen av Modo på många år.

Lämna en kommentar