Mattias Ritola lämnar – går till Leksand

Foto: Nathalie Andersson

Mattias Ritola lämnar Modo Hockey. Foto: Nathalie Andersson

Mattias Ritola är inte längre en Modo-spelare, kontraktet är brutet och Ritola går istället till SHL-konkurrenten Leksands IF.

För drygt tre år sedan skrev Mattias Ritola på för Modo Hockey, efter att ha hoppat mellan NHL- och AHL-spel i några säsonger. Snabbt blev han en stor succé och kritade på ett långt kontrakt. Ritola skulle bli en del av den nya stommen som Modo behövde och hade ett kontrakt som sträckte sig över säsongen 2015-2016.

Nu sägs kontraktet upp i samförstånd mellan spelare och klubb:
– Vi är överens med Mattias om att vi bryter avtalet mellan oss. Ett avtal som sträckte sig över säsongen 2015-16. Vi har kommit fram till det här i samförstånd och det är den bästa lösningen för alla inblandade parter, säger Modo Hockeys GM Per Svartvadet till Modohockey.se.

Han går direkt till Leksand, en klubb som Borlängesonen representerat tidigare under junioråren. Leksands sportchef Tommy Salo berättar för Leksands hemsida att han är nöjd med övergången:
– Det känns skönt att äntligen få hit honom, jag har jobbat på honom ett tag nu. Tack vare ett gott samarbete med Modos general manager Per Svartvadet blev det äntligen möjligt.

Ritola, som tidigare uttalat sig om att han trivs utmärkt i Örnsköldsvik och ville stanna länge verkar nöjd med övergången:
– Jag har ju hållit på Leksand sedan jag var liten, och har följt laget noga hela tiden sedan jag lämnade föreningen. Jag känner många av killarna i laget och ser verkligen fram emot att få komma dit och träffa alla igen, säger Mattias Ritola till Leksands hemsida.

Modo har sedan tidigare gjort klart med William Nylander och GM Per Svartvadet uppger att man ser över marknaden för ytterligare förstärkningar.

 1. NimseyNimsey10-13-2014

  Fy fan vad suuuurt…….

 2. Jay SmithJay Smith10-13-2014

  Underpresterat sedan han kom till Modo. Visar taskig attityd, ska leda lagets offensiv men är mest bara lat i defensiven. Detta borde gjorts tidigare men det var väl nu det fanns nån klubb som ville ta över kontraktet

 3. Per JanssonPer Jansson10-13-2014

  Håller med. -6 i +/- och är en av MoDo’s högst avlönade. Borde gjorts tidigare.

 4. Jay SmithJay Smith10-13-2014

  Japp och det som stör en mest är ju vilken enorm potential han besitter. Men vill man inte så vill man inte. Skulle fått spela under Jonas Rönnqvist så kanske han hade fått lite av Klasens insikt…

 5. CoachenCoachen10-13-2014

  Får Modo något för besväret att riva kontraktet då? Och hur kan man vara så klantiga att när man äntligen signar en spelare för flera år göra det med någon som inte vill spela fullt ut?

  • ErikErik10-13-2014

   Leksand tar över kontraktet, vilket ger Modo betydligt större svängrum på övergångsmarknaden då Ritola förmodligen var en av våra bäst betalda spelare.

 6. RJPRJP10-13-2014

  Tkr Ritola varit en bra spelare att ta risker ingår i hans spel. Produktionen i år har dessutom varit hyfsad, att han har en dåligt plus minus behöver inte säga så mkt. Kan inte påminna mig om att han varit den direkta orsaken till det defensiva haveriet.. Orsaken till att han får gå beror troligen på att vi har tillräckligt med producerande yttrar i dagsläget, iom att både olofsson och Hari gått bättre än förväntat, nu när vi dessutom får nylander ser det bra ut på Fw sidan

 7. PeterPeter10-13-2014

  Mycket bra. Med risk för att låta negativ, jag älskar offensiva tacklingar men Ritola har varit en mästare på att utföra omotiverade offensiva tacklingar i överflöd. Krångla till det i hörnen med extremt låg framgångsratio. Schabbel vid offensiv blå eller mittzon så att vi släppt en massa frilägen mot oss är något annat jag tänker på gällande Ritola. Men visst, jag minns även det brutalt snygga backhand-målet han gjorde förra säsongen mot Frölunda som visar vilken oslipad diamant han är: http://m.youtube.com/watch?v=sy7UhXm_nto

  Men, vi kan inte ha någon som inte presterar över tid och någon som emellanåt är rätt så slarvig bakåt, då är det roligare att satsa ungt istället. Toronto kanske kräver en del istid för Nylander så då kanske Ritola får stryka på foten.

Lämna en kommentar