Mikael Nilsson klar för ytterligare två år i Modo Dam

randomslider-emblem

Nu är det klart att Mikael Nilsson blir kvar som headcoach för Modo Dam. Modo Hockey meddelade under onsdagen att parterna skrivit på ett nytt tvåårskontrakt som sträcker sig över säsongen 2015-16.
– Modo Dam har tagit steg för varje säsong och med Micke vid rodret även i framtiden så både tror och hoppas vi att det ska fortsätta på den vägen, säger Modo Dams sportsligt ansvarige Robert Elfving till Modos hemsida.

Med Mikael Nilsson som headcoach har Modo Dam klivit fram som ledande inom svensk damhockey. 2012 vann Modo Dam SM-guld och både 2013 och 2014 har man vunnit Riksserien. Nu siktar man vidare mot nya mål med Nilsson vid rodret.
– Micke brinner verkligen för den här uppgiften och just hans stora engagemang är också varför han ska fortsätta som headcoach för Modo Dam. Vi vill vara ledande för svensk damhockey och vi ska jobba stenhårt för att också vara det, säger Elfving.

Modo har dock redan tappat flera namnkunniga spelare inför kommande säsong där Valentina Lizana-Wallner (Djurgården), Maria Lindh (USA), Victoria Samuelsson (USA) och Ingrid Morset (LHC) alla lämnar föreningen. Även assisterande tränaren Mandus Lindström lämnar laget och där hoppas Elfving ha en ersättare klar inom kort.

Utöver de redan klara spelarförlusterna ryktas Djurgården även vara på jakt efter centern Tina Enström, men Nilsson misströstar inte:
– Det är självklart inte roligt att exempelvis tappa världens bäste målvakt som Valentina Lizana-Wallner. Vi tappar också ytterligare några spelare men jag känner ändå ingen oro. Vi har många bra och intressanta spelare som kommer underifrån, säger Nilsson

Celine Tedenby är en av flera lovande damjuniorer i Modo. Foto: Adam Göransson

Celine Tedenby är en av flera lovande damjuniorer i Modo. Foto: Adam Göransson

Modos damjuniorer spelade i år hem SM-guldet för tredje året i rad och där finns flera intressanta namn för seniorlaget inför kommande säsong. Ett av dem är Celine Tedenby som får extra beröm av hennes dåvarande tränare Magnus Wernblom på frågan om någon spelare utmärkt sig lite extra under den gångna säsongen.
– Celine Tedenby. Hon är verkligen på rätt väg och har utvecklats mycket. Hon är född 1999, så hon är väldigt ung och bitarna har börjat falla på plats redan nu, säger Wernblom till Modos hemsida.

Lämna en kommentar