Modo förlänger med Pettersson

Emil Pettersson. Foto: Sarah Fuqua

Emil Pettersson förlänger kontraktet med Modo. Foto: Sarah Fuqua

Utan att ens ha debuterat för Modos A-lag förlänger Emil Pettersson kontraktet med två säsonger. Pettersson, som i dagarna hämtats in till Modo genom ett avtal med Timrå, debuterar i Modo ikväll.

Emil Pettersson tog en något annorlunda väg när han skrev på som spelare för Modo Hockey. Timrå och Modo kom överens om att skriva över Timrå-spelaren till Modo, där Pettersson endast skulle få spela med Modo om och när Timrås säsong tog slut. Det gjorde den och ikväll debuterar Pettersson i Modos A-lag, där han centrar en kedja med Marcel Hossa och Juha-Pekka Haataja på kanterna.

Pettersson har nu skrivit på för de två kommande säsongerna, Modos General Manager Per Svartvadet kommenterar följande i pressmeddelande från klubben:

– Emil är ett namn för framtiden då han har gjort det riktigt bra i HockeyAllsvenskan under säsongen. Vi har följt honom under långt tid i både Timrås juniorlag när vi spelat mot dem, men även under de senaste två säsongerna i HockeyAllsvenskan.

Att Pettersson spelat i HockeyAllsvenskan under säsongen ser Svartvadet som en fördel:

– För oss är det även viktigt att det är en spelare från Västernorrland och vi är jätteglada att han kommer att spela för oss redan nu då han väl känner till motståndarna i det kommande kvalspelet, säger GM Svartvadet och avslutar:

– Emil är en naturlig center som även kan spela ytterforward. En spelare som klarar av att spela i hög fart och efter den här säsongen hoppas vi att han kan ta ytterligare steg i sin utveckling genom hård träning under sommaren.

  1. StefanStefan03-03-2015

    Ska bli intressant och se honom.

  2. norrlandnorrland03-06-2015

    Västernorrland räcker hela vägen över Atlanten tycker Svartvadet..många föredetta har ni nu , som man bäddar får man ligga!

Lämna en kommentar