Modo Hockey stannar kvar i SHL!

Modo Hockey är kvar i SHL! Foto: Nathalie Andersson

Modo Hockey är kvar i SHL! Foto: Nathalie Andersson

Modo Hockey stannar kvar i SHL! Vita Hästen besegrades en fjärde gång och äntligen kan vi pusta ut och ladda om.

Den första perioden skulle bli grinig. Det blev en utvisning vardera för de båda lagen, men det fanns fler tveksamma situationer som vid vanlig serielunk säkerligen hade fått ett annat utfall. Modo gjorde matchens första mål efter drygt nio och en halv minut, där Samuel Påhlsson slår in 0-1 efter att en Vita Hästen-spelare slarvat vid egen blålinje. Glädjen skulle dock inte ens vara i en minut – Vita Hästen krigade in kvitteringen 1-1 när Wilhelm Westlund slår in sin egen retur bakom Linus Ullmark. Perioden var inte bara grinig – den var också rik på chanser och skotten slutade 14-12 i Vita Hästen-favör.

Andra perioden skulle börja mycket bra för Modo Hockey när Emil Pettersson gör 1-2, efter att han stött in returen från Emil Djuses skott. Direkt efter tekningen skapar Adrian Kempe en kontring när han stjäl pucken av Vita Hästen, Kempe kan sedan servera Simon Önerud i ett två-mot-ett-läge, där Önerud sätter 1-3. Efter målet tog Vita Hästen en time out, utan att få någon direkt effekt. Modo kunde parkera i offensiv zon under långa stunder och visa att man var både starkare och skickligare. Hästen-spelarna tvingades till burskydd om och om igen för att försöka bygga något spel.

Vita Hästen skulle få chansen när Samuel Påhlsson åkte ut två minuter för interference, pucken skulle dansa på mållinjen och Vita Hästen skulle skapa flera farliga lägen – men Ullmark var omutlig. I övrigt kontrollerade Modo perioden genom ett både lugnt och kreativt spel.

Vita Hästen skulle försöka i inledningen av den tredje perioden – men kom aldrig till några klara chanser. När Joonas Nättinen efter drygt åtta minuters spel åkte ut för en tripping testade Vita Hästen att ta ut målvakten och spela sex mot fyra. Men inte heller då lyckades Norrköpingslaget etablera något tryck och när målvakten Henrik Lundberg klev in på isen igen drar Vita Hästen på sig en utvisning, för många spelare på isen. Efter sjutton minuters spel kunde Modo definitivt avgöra matchen när Peter Öberg på kontring slår in 1-4. Linus Ullmark gjorde återigen en grym match i Modo-kassen.

I direktkvalet har vi fått se Modo spela ett samspelt och uppoffrande spel – helt den matchbild vi saknat under säsongen. Nu kan vi äntligen pusta ut och ladda om. Vi får tacka för att kvalresan blev så smärtfri som den kunde bli och säger som vi gjorde 2011 – Aldrig mer igen.

 1. norrlandnorrland03-25-2015

  2 fd Timrå spelare räddade Modo….. ifrån derbyn .

 2. DavidDavid03-25-2015

  Fan så skönt! Sällan har silly season varit så efterlängtad!

 3. FredrikFredrik03-25-2015

  Kalle lyser med sin frånvaro med sina spydiga kommentarer! Ha HA….
  MoDO är ett SHL lag nästa år till vi Modoiters stora glädje!!!!!!!

  • LeifLeif03-26-2015

   Kalle har nog redan börjat följa hockeyallsvenskan eller div.1 så han vet nog inte vad som händer högre upp i serien.

 4. ViktorViktor03-26-2015

  Nu får vi hoppas spelare som kempe,olofosson och possler m.m blir kvar kommande säsong, hoppas även på att grundström och runesson blir uppflyttade mer permanent. Jag tror kontinuitet är väldigt viktigt nu så jag hoppas verkligen inte man lyfter in massa spelare utifrån. Det finns väldigt mycket talang i truppen, en center till första linan och en förste back samtidigt som jag tror på att alla ungdomar tar ytterligare ett steg framåt så tror jag nästa kan bli en riktigt rolig säsong.

 5. StefanStefan03-26-2015

  Men Kalle brukar ju ha så genomtänkta, djupa och balanserade analyser så han behöver ha lite tid på sig för att skapa en text som kan upplysa oss andra okunniga och naiva supportrar. Så hav tröst Du som längtar efter en läsupplevelse. Det kommer nog snart.

Lämna en kommentar