Modo på väg att ”svepa” Hästen

Simon Önerud gjorde två mål mot Vita Hästen. Foto: Nathalie Andersson

Simon Önerud gjorde två mål mot Vita Hästen.
Foto: Nathalie Andersson

Modo vann även den tredje matchen och är nu mycket nära att även nästa säsong spela i SHL. Det blev till slut 4-1 i matchen och det handlade mycket om Simon Önerud som med sina två mål och ett assist bidrog till segern.

Det var en liknande matchbild i den här matchen som det varit i de två tidigare matcherna. Modo för spelet och skapar flest chanser medan Vita Hästen spelar på spelvändningar och hoppas ta vara på de chanser de får. Problemet för Vita Hästen är dock att Linus Ullmark växt ut till en gigant i Modos målvakt och det syns tydligt hur lite nät Hästen-spelarna ser när de väl får chansen. Ikväll var det många skott som gick utanför och dessutom hade man två skott i stolpen.

Juha-Pekka Haataja gjorde en bra match. Foto: Elin Granebrandt

Juha-Pekka Haataja gjorde en bra match.
Foto: Elin Granebrandt

Önerud en jätte
Den här matchen var dock den match där Vita Hästen hade bäst chanser och fick Modo ur synk mer ofta än vad man lyckats med i de två första matcherna. Modo var inte riktigt där under långa stunder, vilket gav Vita Hästen möjligheten att sätta press. Det skulle bli Simon Önerud, en spelare som alltid gör sitt yttersta, som visade vägen för Modo den här kvällen. Han styrde in 1-0 i första perioden och han låg bakom Adrian Kempes mål till 3-0, innan han avgjorde matchen med sitt andra mål och Modos fjärde.

Modos andra mål för kvällen, det enda som Önerud inte var inblandad i, kom när Marcel Hossa från nästan obefintlig vinkel sprätter upp pucken i första krysset. Ett mål som kedjan med Hossa, Emil Pettersson och Juha-Pekka Haataja förtjänade. Just Pettersson och Haataja känns som två spelare som kommer vara en tillgång för Modo kommande säsong.

Ullmark fortsatt dominant
Förutom Simon Önerud så ska Modo skatta sig lyckliga att de har haft en Linus Ullmark i fullständigt magisk form under de tre första matcherna. Ullmark ser precis så bra ut som han gjorde under förra säsongen, där han med ett klassiskt norrländskt lugnt hanterar situationerna utan att hetsa upp sig. Just att han inte släpper några returer gör det väldigt svårt för Vita Hästen och ger ett lugn till Modo som lag.

Nu väntar en fjärde match i Himmelstalundshallen på onsdag. Det är inget snack om att en vinst för Modo där skulle ge en välbehövlig ”semester” för Modosupportrarnas nerver.

Lämna en kommentar