Modo värvar amerikansk center

  • Kan Kyle Flanagan infria de högt ställda förväntningarna på en toppcenter? Foto: Kate Penna

Modo gick bet på Kirill Kabanov – men det skulle inte dröja länge innan klubben kunde vända supportrarnas blickar åt ett annat håll. Under fredagen presenterades den amerikanske centern Kyle Flanagan av Modo Hockey.

Kyle Flanagan är 25 år och har de senaste två säsongerna spelat i AHL, där har han noterats för 29 poäng varav 22 assist på 76 matcher. Innan detta var Flanagan en mångårig poängkung i amerikanska college-ligan NCAA.

Kyle Flanagan mäter 175 cm och väger 78 kg och beskrivs som en playmaker med styrkor i powerplay. Flanagan var tidigare ytterforward, men har på senare år skolats om till center.

I Modo Hockeys pressmeddelande berättar man att Flanagan är välscoutad:

– Kyle är en ambitiös kille som vi känner ska passa bra in i vårt lag. Vi har haft koll på honom i drygt ett år och är glada över att han nu vill prova på spel i SHL, säger Modo Hockeys GM Per Svartvadet.

– Anders Forsberg såg Kyle under sin resa i Nordamerika i våras och efter att ha följt honom under en längre tid så känner vi att vi har god koll på honom. Kyle är en kreativ spelare som vi tror kommer att komma ännu mer till sin rätt på stor rink, säger GM Svartvadet.

Pressmeddelandet avslutas med att Modo fortsätter att leta efter ytterligare en forward och en back till den kommande säsongen.

Karriärstatistik Kyle Flanagan:

  1. GöranGöran08-01-2014

    Välkommen
    Kan bli bra det här.

Lämna en kommentar