Modo värvar finskt – Haataja klar

I dag blev det klart att Modo förstärker sin trupp med den finske forwarden Juha-Pekka Haataja. Kontraktet sträcker över nästkommande säsong 2015-16.
– Haataja har vunnit både mästerskap och individuella utmärkelser i sin karriär och den mentaliteten är alltid bra att få in i en grupp, säger Modos general manager Per Svartvadet om sitt senaste nyförvärv till Modos hemsida.

Haataja är en 32-årig högerskytt som närmast kommer från spel i Kärpät i den finska högstaligan. I Finland har Haataja vunnit mästerskapet vid tre tillfällen och har även representerat det finska landslaget.
– Det här är en rutinerad spelare och ett välkommet tillskott i det läge vi befinner oss i, säger Svartvadet.

Haatajas kontrakt sträcker sig över nästkommande säsong och finländaren förväntas blir spelklar till torsdagens hemmamatch mot Djurgården.

Karriärstatistik Juha-Pekka Haataja:

 1. StefanStefan01-18-2015

  Verkar vara en mycket bra värvning. Positivt att han presterat under hela sin karriär samt har kontrakt över nästa säsong. Då lär han ju strida för att spela kvar laget i SHL.

 2. CoachenCoachen01-18-2015

  Bara en forward eller två till då så har Modo äntligen en förstafemma (och 3 tredjefemmor) denna säsong.

  Har det varit någon ekonomisk plan att spela med budgetlag hela säsongen, ta in ett par värvningar och försöka kvala sig kvar för extrapengar?

  Trodde man på fullaste allvar att materialet skulle räcka till placering 10 eller bättre är jag faktiskt på riktigt väldigt orolig över kompetensen hos de i ledningen.

  • ErikErik01-20-2015

   Känslan är ju att man haft för stora förhoppningar på Anders Forsberg som talangutvecklare – att han skulle få misslyckade stortalanger som Dennis Persson och Joonas Nättinen att blomma ut till de spelare de en gång förväntades bli. Detta i samband med en övertro på gamla kultspelare som Påhlsson och Nordgren.

   Man satsade stort på hästen med högst odds. Funkar det blir det en übersuccé – men oftast går det åt pipan.

 3. EsbjörnEsbjörn01-18-2015

  Jaa-du, jag hoppas verkligen att det varit en ekonomiskt beräknad strategi att snålköra denna säsong med ett riktigt budgetlag. En tanke som närs av upplägget att det är svårare att åka ur i kvalet i år. Men det måste ju vara cyniskt agerat mot de som kämpar i laget, med en ohygglig press att leverera.. Stackars killar & fansen med som sliter sitt hår i förtvivlan. Ett högt spel, utifrån min horisont. Man spelar med varumärket. Hoppas det inte sänker värdet på föreningen inför framtiden. Vill inte att Modo ska gå Timrås väg. Vill ju ha derby mot Timrå, men inte i AS. Timrå & Löven upp i högsta serien tack. Sorry,, lite off-topic, men blev lite exalterad, hahahaha.

 4. KentKent01-19-2015

  Jasså det finns pengar till att värva!? Ja det var ju så jävla dags… fastspelade i botten, med ett lag som alla utom Svartvadet tyckt varit på tok för tunt. Kul lag man håller på!

  • StefanStefan01-19-2015

   Externa pengar behövs.

 5. MarkusMarkus01-19-2015

  Det enda jag kan tänka mig ang lagbygget som blev för tunt är att man räknade med att göra en mellansäsong och spara pengar till nästa år, men varför det ska sparas vet jag inte.
  Kan hända att man försöker bygga upp kapital för kommande år när spelare som Nylander, Kempe mfl drar till NHL!

  • Björn WBjörn W01-19-2015

   Om medieuppgifterna om skärpt krav på Eget Kapital stämmer, från +/- 0 Kr till minst 4 Mkr, behövs en redovisningsmässig vinst i föreningen på cirka 2 Mkr. Med andra ord behövs extern finansiering eller tillskott av stora sponsorer för nyförvärv utanför lagd budget.

   Blir dock väldigt intressant att se vad som händer med kraven, man kan ha en del synpunkter på dem i sin helhet, men min känsla är att vi håller på en förening som är lite grann som Sverige i EU. Implementerar allt snabbt, helst innan det är genomfört.

   • jan wejan we01-19-2015

    Modo behöver också spara för att nästa säsong blir det ytterligare två lag i SHL som ska dela på samma summa pengar från hockeyligans TV- och reklamintäckter. när vi pratar om ekonomisk kris i föreningen bör vi tänka på att Modo fick ca 6 miljoner per säsong av skogsindustriföretaget MODO under 1990-talet och de mesta av de pengarna försvann när skogsföretaget bytte namn till Holmen 2001. Hade de ännu haft den summan varje år att tillgå hade några av de ex modo-iter som nu spelar i Skellefteå kunnat lockats tillbaka till Modo och vi hade varit ett slutspelslag.

 6. KentKent01-20-2015

  Det måste väl gå att fixa en internationell sponsor med djupa fickor? Fast som dom spelat sista åren så kan jag förstå om intresset är svalt. Modo är i fritt fall och har varit så ända sedan 2007, blir det allsvenskan efter denna säsong så är det klappat och klart för denna förening.
  Kul att man enligt uppgift nu ska värva 3 klasspelare, men vaaarför i hela he*vete har man inte gjort dessa värvningar mycket tidigare under säsongen, då man ser att spelarmaterialet saknar både mentalitet och kompetens att vinna 25 matcher!?
  Man har inte lärt sig någonting trots att man nyss var i samma läge, men lyckades då klamra sig fast i SHL genom att vinna den sista, helt avgörande matchen.

  • Björn WBjörn W01-21-2015

   Tja, vi klarar inte av att göra en liten, sporadiskt uppdaterad engelskspråkig del av officiella hemsidan och försäljningen av mediarättigheter till internationella marknader ligger väl hos SHL. Det är svårt att räkna hem sponsring av ett svenskt hockeylag som alltid bemött eventuellt internationellt intresse styvmoderligt – som någon slags kuriosa-detalj och dessutom exponeras det bara i en nationell betalkanal samt med highlights i några nationella gratiskanaler.

   Jag tror att man väntar så här långt på grund av att du behöver ett visst mått av allvar för att få människor med hjärta för klubben och stor plånbok att öppna den. På ett sätt är det bra, då man måste bygga upp sin egen förmåga att betala spelartruppen och inte får allt vad man pekar på av sugardaddys.

 7. KentKent01-21-2015

  Skulle gärna ta en sugardaddy, man börjar vara måttligt road av se Modo harva på med skithockey i den nedre halvan av tabellen år ut och år in.

Lämna en kommentar