Myrberg: ”William Nylander är ett jättehot”

William Nylander får möta sin gamla klubb i kvartsfinal. Foto: Nathalie Andersson

William Nylander får möta sin gamla klubb Södertälje i kvartsfinal. Foto: Nathalie Andersson

Det blir alltså Södertälje som väntar för Modo i SM-kvartsfinalen för J20 sedan varken HV71, Brynäs eller Färjestad velat ta sig an det lägst rankade återstående laget i slutspelet. Detta innebär bland annat annat att William Nylander nu ställs öga mot öga mot sina forna lagkamrater där David Pastrnak förväntas göra comeback.

Modoiter.se tog kontakt med Johan Myrberg på SSK överallt alltid för en lägeskoll inför kvartsfinalen.

Södertälje slutade på sjätte och sista slutspelsplats i J20:s fortsättningsserie. Hur vill du sammanfatta deras säsong så här långt?
– Hela klubben har haft en usel säsong om man ska vara ärlig. Det gäller ända ifrån A-laget ner till U16. Ett av problemen för J-lagen har varit att samtliga trupper i klubben varit för tunna på folk och för mig kändes det som ett rätt tydligt problem redan innan säsongen. När A-laget spelat färdigt så förstärktes juniortruppen tillräckligt för att vi skulle ta oss till slutspel vilket ändå får ses som positivt i en annars mörk säsong.

Är du förvånad att varken Brynäs eller Färjestad valde Södertälje framför att ta sig an lag från SuperElit Top 10?
– Egentligen inte, när det kommer till J20-slutspel finns det två saker som ofta händer när man väljer motståndare. Man väljer motståndare som ligger geografiskt nära och när man tittar på det sportsliga motståndet måste man spela in vilka lag som fortfarande har A-lag som fortfarande spelar viktiga matcher. De lagen kommer självklart inte kunna fylla ut J20 med A-lagsspelande juniorer och är därmed ett lättare motstånd än deras J20-serieresultat tidigare under året visat. Vi är A-lagsförstärkta till tänderna och slog ut LHC och det är väl inget som lockar direkt.

Sedan A-laget avslutat sin säsong HockeyAllsvenskan har J20-laget alltså fått en del förstärkningar. Hur mycket bättre har laget blivit?
– Det är ju inte alltid spelare som kommer ned från A-laget lyfter ett juniorlag. Men det är nog bättre när A-laget spelat klart och full fokus kan hamna på juniorlaget. Det är bra spelare som också är bra juniorspelare. Hockeyn är trots allt annorlunda och det här är självklart riktigt bra förstärkningar för oss. Vi har nu både spets och bredd i truppen.

SSK skrällde som sagt i åttondelsfinalen och slog ut toppseedade Linköping i två raka matcher – överraskad?
– För många var det en jätteöverraskning att vi slog ut LHC men det är ju rätt stor skillnad på det SSK-lag som spelat under året och det som nu mötte LHC. För mig var det ingen jätteskräll.

Foto: Nathalie Andersson

Modo J20 har siktet inställt på semifinal. Foto: Nathalie Andersson

Nu väntar Modo, hur ser du på SSK:s chanser där?
– Jag tror tyvärr det blir för tufft. Mest på grund av att Modos A-lag också spelat klart och kan byxa J20-laget till tänderna. Det är inte en omöjlig uppgift men Modo är klara favoriter. Det som möjligen skulle kunna tala för SSK är betydligt större erfarenhet av A-lagsspel och ett lite äldre lag med hårdare spelare. Finns dock mer finess i Modo.

Det lag som går vidare från kvartsfinalserien kvalificerar sig för semifinalspel under JSM-helgen som i år avgörs i just Södertälje. Innebär det någon extra tändvätska för Södertälje-laget när de går in i kvartsfinalen tror du?
– Det tror jag, ett sådant arrangemang på hemmaplan med deltagande skulle innebära riktigt bra med folk i Södertälje.

För William Nylander blir matchserien säkerligen speciell då han möter sina forna lagkamrater. Vad måste SSK se upp med gällande honom?
– Allt, herregud. William Nylander är ett jättehot, en superstjärna på den här nivån. Det enda som möjligen talar emot att han totaldominerar serien är att han får mer tid än han är van vid och börjar kladda med pucken av ren nonchalans, alternativt att hans gamla lagkamrater har någon form av magisk formel runt hur man sätter honom mentalt ur spel. Jag har svårt att se det hända bara.

David Pastrnak ådrog sig en ryggskada i matchen mot Karlskrona den 1 februari och har inte spelat efter det. Finns det någon chans att han dyker upp i kvartsfinalserien?
– Ja, enligt SSK:s klubbdirektör Maria Andark kommer han att lira.

Någon annan spelare i Södertälje som du tror kommer att kunna utmärka sig på ett positivt sätt?
– Jesper Frödén är en riktigt bra spelare, men det finns många bra hockeyspelare i SSK:s J20 som kan spela på allsvensk nivå utan att göra bort sig.

Hur slutar serien?
– Jag är tyvärr pessimist den här gången, 2-1 till Modo. Men vi tar hemmamatchen på ren vilja.

Lämna en kommentar