Ny förlust för Modo

Possler var tillbaka efter att ha missat två matcher. Foto: Nathalie Andersson

Possler var tillbaka efter att ha missat två matcher.
Foto: Nathalie Andersson

Modo följde upp storförlusten borta mot Linköping under fredagen med att vara totalt chanslösa i kvällens drabbning med Luleå hemma i Fjällräven Center. Inför 5938 åskådare så blev Modo målmässigt överkörda. Nu är därmed platsen i kvalet i princip klart.

Det var ingen munter tillställning som något av lagen bjöd upp till, Luleå var dock det klart bättre laget och man hade inga problem att stå mot Modos tafatta anfallsspel och svaga PP-spel. När Modo dessutom var lika ihåliga bakåt som ett durkslag är så blir det den här typen av matchbild.

Hari blev Modos ende målskytt i matchen. Foto: Nathalie Andersson

Hari blev Modos ena målskytt i matchen.
Foto: Nathalie Andersson

Modo och János Hari skulle få in pucken till slut, men det krävdes 2½ period innan det kom. Tyvärr hade Luleå gjort fyra mål innan, två i första perioden och två i den andra. Modo hade svårt med spelet i egen zon genom hela matchen och det försvarsspel som de senaste matcherna sett helt okej ut var nu tillbaka i samma synder som under början av januari.

Modo skulle även göra ett andra mål, målet genom Juha-Pekka Haataja. Det märkliga med målet är att det kom i PP, det behövdes därmed bara 60 PP för att Modo skulle göra ett mål i spelformen.

Modo får nu ställa in sig på kval, även om det finns en teoretisk chans att undvika spel i Meca Hockey Race. Henrik Gradin var dock tydlig i en intervju under dagens J20-match och sa att om man inte vann matchen mot Luleå så fick man ställa in sig på kvalspel. Samtidigt behövs det självförtroende, något man måste spela sig till. Första chansen att göra det kommer på tisdag då det är dags för ny hemmamatch, en match som spelas mot HV71.

 1. KalleKalle02-21-2015

  Men herregud Modo har absolut ingenting i den högsta serien att göra! Det är mycket bättre att ett lag som kan spela ishockey tar Modos plats i shl och bidrar med lite kunnande och lite positiv ishockey. Modo är så värdelösa att det inte går att beskriva nästan

  • jan wejan we02-22-2015

   Kalle, du måste se på vilka lag som skulle ersätta Modo. Rögle eller Karlskoga, som är de som i nuläget skulle ta över Modos plats har väl inte heller något där att göra. Om du någon gång skulle se dem på tv skulle du ändra uppfattning. Rögle förlorade vann inte på tre matcher i rad och vann sedan i går med uddamålet mot avhängda jumbon Södertälje utan att ens vara värd att vinna.

 2. MarkusMarkus02-21-2015

  KALLE KAN DU INTE BARA STÄNGA IGEN DIN KÄFT?
  Det enda du gör är gnäller när Modo förlorar och när de väl vinner är du tyst!
  Så stäng igen nu innan du förstör helgerna för alla som konstigt nog tycker Modo gör nått rätt…

 3. GöranGöran02-22-2015

  Brashear är på väg tillbaka i allafall.

 4. AdamAdam02-22-2015

  Modo är laget i våra hjärtan men dra åt skogen så dåligt laget vi älskar är. Det Modo vi sett i år har tyvärr inget i Sveriges högsta serie att göra. Bara hoppas de klarar kvalet så får vi bygga nytt nästa säsong.

  Rensa bort de gamla trötta spelarna. Lägg krut på välscoutade bra spelare. Det behövs en kedja som kan bära laget framåt. Påhlsson, skröder etc kan inte bära en offensiv.

  Sen är det tråkigt att inte Ullmark fått göra en bra säsong utan varit genomgående ojämn och rent av dålig många matcher. Känns som att det kommer från ingenstans då han varit suverän i kassen alla tidigare säsonger och matcher innan denna säsong

  • jan wejan we02-22-2015

   Adam, vadå varit suverän alla tidigare säsonger Ullmarks spelat? Förra säsongen var ju hans första ordinarie säsong, säsongen dessförinnan var han ju backup till Stockbaum och spelade 6 matcher. Det är inte ovanligt med en svacka under andra säsongen som ordinarie. Ullmark hade sin svacka i början av säsongen men jag tycker att Ullmark varit jättebra i de flesta matcher efter jul.

 5. D.JD.J02-23-2015

  Nu få hossa börja vakna

  • john:)john:)02-24-2015

   Hossa Verkar totalt ointresserad! Igentligen har väl Modo värvat spelare i år som andra lag skeppat! Det är enligt mig bara Djuse, Rejdeborn till viss del Nättinen som tagit steg framåt av dem. Tycker inte # 72, # 70, # 81,# 17 # 77, och dom här kostar månadslöner..Varför inte Viktor Olofsson,Albin Carlsson Christoffer Bengtsson (utlånad under nästan hela säsongen) fått vara kvar och fått speltid övergår mitt förstånd

Lämna en kommentar