Önerud segerorganisatör mot Örebro

Simon Önerud blev tvåmålskytt mot Örebro. Foto: Nathalie Andersson

Simon Önerud blev tvåmålskytt mot Örebro.
Foto: Nathalie Andersson

Seger med 5-3 för Modo mot Örebro, det blev slutresultaten i grundeseriens sista hemmamatch för Modo. Detta efter två mål från Önerud och vad som kan bli ett viktigt mål för självförtroendet för Adrian Kempe.

Det blev spännande till slut, trots att Modo ledde med 5-0 med mindre än fem minuter kvar. Tre snabba mål mot ett totalt handlingsförlamat Modo tog Örebro målmässigt in i matchen och gjorde att Örebro kunde ta över spelet helt sista fem minuterna. Modo kunde dock reda ut det hela och tog en viktig seger för självförtroendet.

Emil Pettersson gjorde mål för Modo i debuten. Foto: Sarah Fuqua

Emil Pettersson gjorde mål för Modo i debuten. Foto: Sarah Fuqua

Pettersson bra i debuten
På tal om självförtroende, Adrian Kempe fick göra sitt första mål i Modotröjan sedan 29:e november, något som borde släppa lite på knutarna för Kempe. Han har sett ut att lida av att det inte fungerat målmässigt. Passningen till målet fick han från Simon Önerud, Önerud som var Modos bästa spelare. Förutom passningspoängen till Kempe stod Önerud även för två mål, båda målen i första perioden.

Men det mest intressanta från matchen var att se Emil Petterssons debut i Modotröjan. En debut som han får mer än godkänt för, då han bland annat gjorde ett mål i PP och dessutom såg ut att må bra som center mellan Marcel Hossa och Juha-Pekka Haataja.

Roche målskytt
Förutom två mål från Önerud, ett mål från Kempe och PP-målet från Emil Pettersson så gjordes Modos sista mål av Travis Roche. Roche utnyttjade äntligen sitt direktskott och pucken gled till slut retfullt långsamt in bakom Örebros målvakt, som för dagen var Johannes Jönsson. Jönsson hade långt ifrån någon bra dag och han vill nog ha tillbaka åtminstone tre av målen.

Spelmässigt var Modo det bättre laget i första perioden, men tappade sedan initiativet och Örebro hade en fin andraperiod. Modo ska tacka storspelande Linus Ullmark att inte Örebro gjorde något mål förrän i slutet av matchen, tre mål som Ullmark inte kan lastas för utan som är tveksamma insatser från Modos backar. Det försvarsspelet håller verkligen inte i det kommande direktkvalet.

På torsdag väntar nu säsongens sista grundseriematch, en match där båda lagen enbart spelar för heder och för att bättra på självförtroendet. Brynäs är nämligen efter kvällens förlust mot Djurgården klara för play-in mot Färjestad.

  1. jan wejan we03-04-2015

    Kommer Modo att spela någon träningsmatch för att hålla matchformen, t ex mot Leksand eller Timrå?

  2. StefanStefan03-04-2015

    Emil Petterssons inträde i laget kan mycket väl betyda att vi äntligen har en 1:a kedja. Åtminstone nära i alla fall. Han visade spelsinne och hade bra fart. Den killen kommer att bli en mycket bra hockeyspelare. För övrigt vill jag bara säga att den här hockeysidan levererar goda artiklar mest hela tiden som har stort läsvärde. Tack!!

Lämna en kommentar