Per Svartvadet – Modos nya GM

Foto: Håkan Nordström

Per Svartvadet. Foto: Håkan Nordström

Det har sedan länge varit officiellt att Markus Näslund lämnar rollen som General Manager för Modo Hockey – huvudspåret om vem som ska bli hans ersättare har hela tiden varit Per Svartvadet och idag blev det officiellt.

Per Svartvadet har stått som naturlig arvtagare under sitt år som Modo Hockeys ansvarige för juniorverksamheten. Under tiden som ansvarig har Svartvadet arbetat nära avgående GM Markus Näslund.

Svartvadet ska nu arbeta tillsammans med Markus Näslund tills dess att Näslund avgår vid månadsskiftet april-maj, där Svartvadet tar över på riktigt.

– Jag är glad, stolt och taggad. För mig var det enormt stort när jag som spelare fick förtroendet att vara kapten för MODO Hockey. Det här känns på sitt sätt ännu större. Jag hoppas och tror att jag kan bidra till att föra MODO tillbaka till toppen, säger Per Svartvadet i Modo Hockeys pressmeddelande.

Per Svartvadet är en av klubben största spelare genom tiderna, han ledde Modo som kapten i åtta säsonger innan han tvingades lägga av på grund av sjukdom. Förutom den bedriften är Svartvadet den spelare som spelat flest matcher för klubben och har som tack för sin karriär fått en förtjänstflagga hissad i Fjällräven Center. Målet för Modos guldkapten är att bygga ett lag som också få uppleva ett SM-guld:

– Att vinna SM-guld och ta hem bucklan till Örnsköldsvik var en oslagbar känsla. Nu ska jag jobba stenhårt för att flera ska få uppleva den. Vi har förutsättningarna. Våra juniorlag är med och slåss om SM-guld. Nu blir det min uppgift att se till att våra talanger stannar i klubben och utvecklas på rätt sätt, säger Per Svartvadet.

Peter Forsberg, som assisterat Markus Näslund som biträdande GM kommer att fortsätta samarbeta med Per Svartvadet:

– Jag var sugen på att fortsätta och när det blev Per Svartvadet som tar över var det inget snack. Det ska bli roligt att tillsammans med honom få fortsätta det arbete Markus och jag påbörjat, säger Peter Forsberg.

Förutom Peter Forsberg kommer även Modos huvudtränare Anders Forsberg att assistera Per Svartvadet genom att utgöra ett sportråd tillsammans med Peter Forsberg.

Lämna en kommentar