Silly om Önerud och Welch

Simon Önerud har under en längre tid uppgetts ha HV71 som nästa destination. Önerud har spelat i Modo under två säsonger och har haft en mycket positiv individuell utveckling under tiden. Samtidigt har Öneruds familjesituation förändrats, då han blivit pappa och snart ska få ett barn till, vilket kan vara en anledning att flytta hem. Till Jönköpingsposten bekräftar Önerud att han pratar med HV71:

– Jag och HV71 talar med varandra då och då. Vi vet nog rätt bra var vi har varandra. Men det är mycket som ska falla på plats innan det är klart var man ska spela nästa säsong.

Men inget är klart, enligt spelaren:

– Vi har trivts väldigt bra i Örnsköldsvik, men som sagt, just nu kan jag inte säga så mycket om vad som ska hända. Men jag ska förstås spela vidare, och kommer säkert att hitta en bra lösning.

Smålandspostens skribent Daniel Enestubbe skrev idag följande på Twitter:

32-åringen är en riktig backbjässe på 193 cm och 100 kg och har de senaste tre säsongerna spelat för Växjö Lakers i SHL. Under SHL-säsongen stod Welch för 28 poäng (5 mål och 23 assist) på 52 matcher och hade en plus/minusstatistik på 19. Welch vore tveklöst ett tungt nyförvärv för Modo Hockey och ryktet får anses tillhöra den trovärdigare skalan. Enligt praxis lär en eventuell presentation av Welch inte ske förrän Växjö avslutat sin säsong.

  1. StefanStefan03-31-2015

    Om det stämmer med Welch är det ju en kanonvärvning!

Lämna en kommentar