Skellefteå vann rättvist i J20

Modo mötte under onsdagskvällen Skellefteå hemma i Fjällräven Center, en match som slutade med förlust med 5-2. Det stora samtalsämnet var dock hur det hade gått med Petter Runesson som utgick i andra perioden med en befarad axelskada.

Förlusten som sådan var rättvis, Skellefteå var det klart bättre laget genom hela matchen. Modo hade oerhört svårt att etablera något spel i anfallszonen och Skellefteå hade både högre fart och bättre intensitet i alla tre perioderna.

Tidig ledning slog an tonen
Skellefteå skulle ta tag i matchen redan från start och fick utdelning redan innan minuten var spelad, när matchens bäste spelare i Anton Tano kunde göra 1-0 efter en målvaktsretur. Tano skulle göra ytterligare ett mål i matchen, då var det 4-2 och var matchens vackraste mål när han med en snygg dragning skapade sig utrymme att skjuta och satte upp den i första krysset.

 

Modo kvitterade till 1-1 innan första perioden var över, målet genom Josef Ingman, ett resultat som stod sig perioden ut. Känslan var dock att Skellefteå var det bättre laget och det visade sig i andra perioden som man vann med 3-1. Modos mål genom Gustav Possler, fint framspelad av Edwin Hedberg. Tanos 4-2 stängde dock matchen. I tredje perioden var Modo aldrig riktigt nära och ett mål i tom kasse fastställd slutresultatet.

Runesson skadad
Det tråkigaste med matchen var dock inte resultatet utan det faktumet att Modos duktige back Petter Runesson fick kliva av i andra perioden. Runesson klev upp på offensiva blå men Skellefteåspelaren satt emot i tacklingen och Runesson åkte i isen och blev liggande. Petter tog sig av isen för egen maskin efter någon minut men med tydliga problem med vänster axel eller nyckelben. Under onsdagskvällen röntgades Runesson men när det här skrevs var omfattningen av skadan inte känd. Vi får hoppas att Petter kan hinna tillbaka till slutspelet och få vara med där.

Lämna en kommentar