Styf: ”Det ser jättespännande ut”

Modo J18 siktar mot nya framgångar kommande säsong. Foto: Nathalie Andersson

Modo J18 tog guld i fjol och siktar mot nya framgångar kommande säsong. Foto: Nathalie Andersson

Modo J18 spelar i kväll sin fjärde försäsongsmatch där man möter Björklöven hemma i Fjällräven Center. Vi har tagit pulsen på färske huvudtränaren Pär Styf inför den kommande J18 Elit-säsongen.
– Det ser jättespännande ut, säger Pär Styf om Modos nya J18-lag.

I fjol var du assisterande tränare för J20, i år tar du steget till huvudtränare för J18. Hur är känslan?
– Spännande och roligt. Samtidigt innebär det ett större ansvar. Det är det som gör det spännande, man får chansen att påverka mer. Det ska bli jätteroligt, speciellt med den här gruppen, det ser jättespännande ut.

Någon skillnad i förberedelserna inför säsongen som huvudtränare tycker du?
– Näe, ingenting direkt. Man är lika delaktig båda två där man vill ha en dialog mellan tränarna.

Ni har Timrå på försäsongsschemat där du spelat under flera år, någon speciell känsla att kliva in i båset där som huvudtränare?
– Näe, ingen större skillnad tror jag. Jag var där i fjol som assisterande tränare, så den barriären är nog riven nu. De har bytt J20-tränare och det kommer in lite nytt folk så det är inte riktigt samma folk som man står och pratar med heller.

Ni har varit lite kort om folk här i upptakten av issäsongen där bland andra Lukas Wernblom och Rasmus Sandin, båda födda -00, har varit med och tränat med er?
– Ja, vi har haft Tim Wahlgren och Anton Karlström på Russinläger och Carl Grundström och Jonathan Léman är på Ivan Hlinka. Så det är jättebra att de kommer upp bra spelare underifrån att fylla ut med.

Stämningen i övrigt i gruppen?
– Det är ny grupp som ska bildas så det är lite spänt. Det är många utifrån och roller som ska hittas. Jag försöker vara där och göra det så avspänt som möjligt och har fortfarande mycket att lära mig om spelarna. Men det är klart att då det är träning är det kamp och tävling om platser som gäller. Men när vi kliver av isen ska vi vara en stark och homogen grupp. Så man märker att det är lite spänt, men det är också lite av tjusningen att få vara med och påverka där också.

Någon skillnad annars mellan J18 och J20 tycker du?
– Jag var med på två J18-matcher i fjol och hjälpte till. Det är framför allt själva matcherna som skiljer. Även fast det bara är ett litet steg emellan J18 och J20 så är det ändå ännu ett steg närmare A-laget i J20. I J18 är det ännu mer fokus på individuell utveckling och lite mer frihet.

Har ni hunnit sätta upp någon målsättning för säsongen?
– Nja, ingenting än. Det är ju svårt att uppnå högre än i fjol (skratt). Det är klart drivkraften är alltid att få spela om ett guld. Men första målet för verksamheten är att få fram spelare till A-laget.

Det har möblerats om en del från fjolårets tränarkonstellationer där bland annat du gått från J20 till J18, Henrik Gradin från J20 till A-laget och Thomas Högström från U16 till J20. Vad tror du att det har för betydelse för kontinuiteten att ni tränare kan utvecklas och byta positioner inom föreningen?
– Det tror jag faktiskt betyder väldigt, väldigt mycket. Mer än vad man tror. Du har skaffat på dig otroligt mycket erfarenhet i den rollen du varit och samtidigt breddar du dig när du kan ta nästa steg. Dessutom har du kvar ett väldigt, väldigt stort engangemang för föreningen. Du verkligen känner för föreningen, och det tror jag har minst lika stor betydelse för både tränare och spelare.

Lämna en kommentar