Tankar kring Önerud-ryktet

Simon Önerud. Foto: Nathalie Andersson

Simon Önerud. Foto: Nathalie Andersson

Simon Önerud ryktas lämna Modo efter säsongen. Skriverier om detta följer nedan:

 • 25 april 2013 presenterades Simon Önerud som klar för Modo Hockey. Han sågs av de flesta supportrar som en ersättare till Morten Madsen.
 • 24 september i år berättade Simon Önerud i Allehanda.se:s Hockeypuls att han trivs som fisken i vattnet i Modo.
 • I samma intervju berättar Önerud att han är öppen för förlängning.
 • 15 december berättar Expressen att HV71 är nära att locka hem Önerud till nästa säsong. HV71s general manager Johan Hult hyllar Öneruds utveckling.
 • Önerud dementerar för JNytt att han vet något om detta och att han överlåtit allt arbete rörande hans karriär till sin agent.

Önerud är en av få spelare som egentligen passar in under Anders Forsbergs speltänk. Han har god fart på rören, arbetar hårt i alla situationer och vågar tränga sig in på kassen. Han har en god förmåga att hitta målet när han får läge.

Önerud har tveklöst ökat sitt marknadsvärde ordentligt under tiden i Modo. Han har också visat att han håller en hög lägsta nivå och att han kan leverera ett bra arbete oberoende av vilken roll han får i laget.. Under fjolårssäsongen fick han dessutom debutera i Tre Kronor.

Detta innebär att Önerud har ett helt annat slagläge vad gäller löneförhandling idag, samtidigt som Modo har en allt mer ansträngd budget. Önerud är en spelare som Modo bör behålla och använda som stomme framöver. Han är, trots att han bara är 26 år, en av Modos mest meriterade och stabila spelare. Samtidigt är HV71 Öneruds moderklubb, de kan erbjuda både mer pengar och möjlighet för honom att bo i sin egen hemstad.

Jag är rädd att Simon Önerud är förlorad för Modo Hockey. Han bör ha varit prioriterad för förlängning en längre tid och ju längre tiden går – desto sämre blir oddsen att han förlänger.

Själv drömmer jag om en förlängning för Simon Önerud. Jag drömmer också om en återkomst för Morten Madsen – spelaren Önerud ”ersatte”. Tänk er Önerud och Madsen i samma kedja. Jag tror det skulle bli succé.

 1. MarkusMarkus12-16-2014

  Annars då kan Modo ju skicka iväg honom nu på direkten, det går ju alltid att lägga hans lönepengar på nån snofsig matta till logerna!
  Spelare behövs ju ändå inte värvas, vi kan ju fortsätta skryta med att vi har så många junisar i laget…
  Eller vänta nu, är det kanske därför vi ligger där vi ligger?
  De är helt enkelt inte bra nog… Än!

 2. CoachenCoachen12-16-2014

  Markus: Det är definitivt inte juniorernas fel att laget ligger i botten. De har gjort mer än förväntat och det är även de som lyft laget hittills denna säsong.

  Jag skulle säga att det är budgetens fel. Man har för lite pengar för att kunna värva in de tyngre namnen som ska producera match efter match. Modo får istället förlita sig på en stomme (de äldre som ska visa vägen) där de flesta är billiga och inte otippat inte har färdigheter mer än att göra ett halvdant jobb värderat i SHL-mått.

  Detta är något i stort sett alla såg redan innan säsongen började även om en del modoiter såklart fortfarande ville tro på truppen.

  Själv är jag nu, som då, lite för mycket realist och är bara väldigt glad om man klarar SHL-kontraktet till nästa säsong. Förutom några juniorer finns det för få som har en chans att leverera match efter match och då går resultaten därefter också.

  Do the math säger jag bara.

 3. MarkusMarkus12-17-2014

  Då kan ju du som har sån koll berätta varför man inte ersätter Ritola då?
  För om det stämmer att han hade 300k i Modo borde man kunna få in 2 skapliga spelare för den summan!
  Så do the math yourselfe!

 4. jonasjonas12-17-2014

  Hej kan svara på varför ritola försvann . Pengarna finns inte . Modo kan inte värva dyra spelare. Dem kan inte göra det för iår får dem verkligen inte göra ett minus resultat. Och har man ”fått,lånat” pengar av en kommun skatte pengar. Kan man inte bränna upp dem jämt på nya spelare. Modo lär ha krav på sig att inte göra ett till minus resultat.

  • MarkusMarkus12-19-2014

   Hur ser då en degradering till allsvenskan ut i de där resultatet?

 5. SkypsisSkypsis12-19-2014

  Prata med valberedningen!! Du som har alla svar måste ju vara högintressant till styrelsen!!!

 6. Christer EChrister E12-21-2014

  Till er alla som säger att pengarna inte finns…?
  Det känns väldigt enkelt att säga dom orden utan att i samma mening säga vad dom faktiskt gått till ?!?
  Vi har omsatt c:a 110 miljoner i snitt sedan SM-guldet 2007 och om vi inte kan spendera en rejäl slant på en förstafemma som dessutom borde locka lite publik alla ”Donald” gör…
  .
  Nä om ni ska skydda ledningen med att det inte finns pengar så lyft fingrarna ur syltburken och tala om hur många som har fast anställning i modo-hockey och INTE har skridskor eller hur många månadslöner som utbetalas till ledare och spelare som tvingats lämna MEN kan behålla lönen för att det stod inget i kontraktet att man behövde prestera eller som lallaren från ifjol som fick pengar i förskott och kom hit 10kg tyngre i augusti???

 7. Christer EChrister E12-21-2014

  Skulle sedan vilja säga att om du har en coach som INTE har en tydlig plan hur man ska spela med puck, i vilken zon som, eller 3 mot 2, 2 mot 1 osv… el i PP el vem som ska slå en straff el vem som ska stå i mål…..
  .
  Ja jag har hör och läst detta överallt och sett matcherna, MEN det spelar ingen roll…
  .
  Om du har en 18-åring, el 23-åring el 28-åring el 32-åring osv… vill han utvecklas och lära sig mer så kanske han börjar söka sig vidare, med den velighet som har skett under hösten…

Lämna en kommentar