Till slutspel med Kous(el)a

Modo kör vidare på framgångsspåret. 175 centimeter och 77 kilo Mikko Kousa förstärker backsidan inför slutspelet.

Självklart är den lille Kousa en stor värvning för Modo Hockey. Han kommer att spetsa till laget rejält och passar bra in i Modos spel med sin goda skridskoåkning, speluppfattning och mäktiga högerbössa.
Bara tanken på hur Kousa kommer att förstärka powerplay-spelet glädjer mig enormt. Vi har redan ”Elitseriens bästa back”, Kyle Cumiskey och högerskytten Ritchie Regehr som även han tillhör toppskiktet bland Elitserie-backarna.

Till det lägger vi nu till en finländsk landslagsback som gjorde 34 poäng förra säsongen i SM-liiga. Under säsongen har han dessutom stått för tio poäng på nitton matcher i KHL, en liga som bekant är klassen bättre än Elitserien.
Med tre målfarliga backar, plus spelskickliga Joonas Lehtivuori har Modo alla möjligheter att bli slutspelets allra farligaste powerplay-lag.

Anledningen till att Modo vågar satsa på ytterligare offensiv på backsidan beror såklart på att den målvaktssida som började katastrofalt, numera tillhör Elitseriens toppskikt.
Bernhard Starkbaum har visat sig vara en matchvinnande målvakt och stortalangen Linus Ullmark visade senast mot Brynäs att han redan nu är en bra back-up i Elitserien. Med en kompetent målvaktssida höjer man klassen på backar som har sina riktiga styrkor i andra delar av spelet.

Bara genom att titta på Kyle Cumiskeys betydelse för Modo inser man snabbt att de gamla tunga, starka och långsamma backarnas tid är förbi. Modo har funnit framgångsreceptet genom att satsa på fart och en härlig offensiv.

Därför kommer Mikko Kousa bli en viktig länk i slutspelet för Modo. En länk som kan bli en Kous(el)a.

 1. modoitmodoit01-14-2013

  Klockren rubrik!!!!!!!

 2. KrycksterKryckster01-14-2013

  Han får gärna styra in slagskott som Kousela gjorde med hälen, fin båge över keepern.

 3. EmilEmil01-14-2013

  Kryckster: Fast det var Miloslav Horava som stod för den prestationen :)

  • Erik (aka Larionov)Erik (aka Larionov)01-14-2013

   Spelade NHL13 idag med några vänner och i en match blev det ett i princip identiskt mål.
   Letade på youtube för att skryta om Modo, men kunde inte hitta mästerverket. Ingen som vet var man kan se målet?

 4. FuffeFuffe01-16-2013

  @Erik (Aka Larionov), bästa länken jag hittat hittills:
  http://www.youtube.com/watch?v=8of8ZKwAtKc

 5. StefanStefan01-17-2013

  Om Kousa bara spelar nära sin kapacitet borde det ändå vara ett lyft för oss. Vi har ett riktigt intressant lag. Hoppas vi sätter högsta fart mot HVs tröga backar. Då kan det bli seger igen.

Lämna en kommentar