TV-pucken, framtiden och Svarten

Äntligen ska bloggfingrarna få dansa över tangentbordet igen efter några hektiska veckor. Jag tänkte börja med TV-pucken som jag följde slaviskt på SVT i helgen. TV-pucken är verkligen en av årets höjdpunkter för hockeyälskare. För Ångermanlands del var det ytterst nära ett avancemang från kvartsfinalen mot Göteborg, men det slutade med förlust. Man kan bara att gratulera Göteborg och berömma deras målvakt. Ett Göteborg som sedan mötte Värmland i en minst lika jämn final, där Göteborg istället fick möta samma öde som Ångermanland i kvartsfinalen. Ångermanland tog sig sedan till match om femtepris och vann den matchen. Det är såklart mycket glädjande att se att Ångermanland i år var och tampades med de stora, vilket bådar gott inför framtiden.

Ska man plocka ut några särskilda spelare från turneringen var Modos Lukas Wernblom riktigt sevärd, med sitt breda offensiva register och uppoffrande spel, samt backen Rasmus Sandin, med sitt lysande spelsinne och vågade spel. Båda har chansen att representera Ångermanland ytterligare ett år och jag ser redan fram emot TV-pucken 2015.

Att Modo har en lysande framtid märks inte minst på juniorlagen, både J18 och J20 toppar sina serier, något vi blir allt mer vana vid. Juniorsatsningen börjar märkas även i A-laget där spelare som Albin Carlson, Victor Olofsson och Gustav Possler får ta allt större ansvar samtidigt som Adrian Kempe blir allt mer dominant.

Den stora skillnaden – när det går lite tungt som nu – från de tuffa åren efter guldet, är att man finner andra positiva delar i föreningen och det här kommer givetvis att betala av sig. Kollar man på Brynäs guldsäsong och Skellefteås enorma framgångar beror det i mångt och mycket på deras lyckades juniorsatsningar. Det är såklart ingen garanti för att Modo ska nå lika stora framgångar, men det är om inte annat en förutsättning för att vi ska kunna nå dit.

Modo skeppade Marko Kauppinen och särskilt förvånande var det egentligen inte. Även om det förnekats från Modo-håll har det varit ganska uppenbart att han i första hand var tänkt som en ersättare till Jonas Ahnelöv. Nu är det bara att tacka Kauppinen för ett väl utfört arbete.Kauppinen stod för ett gäng stabila insatser, men är ju egentligen inte en spelare som gör någon större skillnad för Modo Hockey idag.

Per Svartvadet har under dagen uttalat sig på allehanda.se om att Modo letar nyförvärv, där en back är ett av målen. Det lösa rykte som spreds igår om att Kyle Cumiskey skulle vara aktuell dementeras och honom kan man ju ha olika åsikter om. Cumiskey kan vara SHL:s största artist i sina bästa stunder, men tenderar att bli ganska osynlig i defensiv zon. Det sistnämnda är något Modo verkligen inte behöver i dagsläget då defensiven inte klaffar och vi inte heller har samma dominanta målvaktsspel som under fjolåret. Vad som istället finns på marknaden vet jag inte, men förhoppningen är väl att Svartvadet ska hitta något fynd genom Modos fina kontakter i Nordamerika.

Svartvadet berättar att man har koll på marknaden efter en riktig målskytt eller en spelskicklig center. Han öppnar upp för antingen spets eller bredd. Jag ser hellre att man får in en spetsspelare än två breddspelare, för det är den biten Modo behöver. Måste jag då välja vill jag se en intelligent försvarsspelare, om det innebär en defensiv envägsback eller en stabil tvåvägsback håller jag helt öppet.

 1. milian morettimilian moretti11-04-2014

  vi har ju Ahnelöv

 2. milian morettimilian moretti11-04-2014

  vi har ju nylander som första center och flanagan som andra flanagan har gjort 7 poäng på 13 matcher så han är en bra andra center tycker jag så jag tycker man inte satsa på en super spelare istället på en tuff forward som ändå kan tillföra lite spets

 3. Jay SmithJay Smith11-04-2014

  En center. Hari och Nättinen håller inte i 5 mot 5 spelet

 4. MarkusMarkus11-06-2014

  Är det inte lika bra att skicka iväg Nättinen oxå?
  Han bidrar ju inte på långa vägar lika mkt som tex Hari, sen trodde man ju ändå att Hari var en större chansning än Nättinen…

 5. KindarKindar11-07-2014

  Det som irritera mig är att vi är inte en sådan bra plantskola som alla nu börja säga. Vi är den ända klubben som betalar j18 o j20 spelare för att komma till modos juniorsida. Det är skamligt. Man köper den fina placeringen vi har i j-tabellerna. Skamligt enligt mig.

  • Per LundgrenPer Lundgren11-12-2014

   Modo är långt ifrån den enda klubben som betalar spelarna i juniorlagen. Modo har betalat mest för att locka spelare till klubben, men det är långt ifrån något man är ensam om. Modo valde en strategi där man köpte till sig en bra juniorverksamhet medan man bygger upp den egna verksamheten från grunden.

   • kindarkindar11-21-2014

    okej, ja de var det jag trodde vi var, men då förstå jag det hela, Tack för svaret.

Lämna en kommentar