Två uddamålsvinster för J18

En bra början, är Modo på väg mot nytt guldjubel? Foto: Nathalie Andersson

En bra början, är Modo på väg mot nytt guldjubel?
Foto: Nathalie Andersson

Västerås och Leksand stod för motståndet för J18 denna första helg i J18 Allsvenskan Norra. Modo vann till slut båda matcherna med uddamålet och fick en perfekt start på serien.

Lördagens möte med Västerås blev en jämnare tillställning målmässigt än vad spelet visade. Modo ägde den första och den sista perioden men hade svårt att göra mål på duktige Daniel Wahlberg i Västeråsmålet. Modo vann till slut skotten med 44-20 men matchen slutade 3-2.

Västerås lyckades ställa till det för Modo i andra perioden, trots att Modo hade de flesta skotten. När Västerås klev upp hårt på Modo och spelade fysiskt så hade Modo svårt att spela sitt spel. Västerås orkade dock inte spela på det sättet matchen igenom och i tredje perioden utnyttjade Modo det hela. I mitten av tredje perioden kom också segermålet i PP genom William Eriksson, ett mål från vänstra tekningscirkeln rätt upp i krysset. Modos två övriga mål kom från Tim Wahlgren och Oskar Ståhl-Lyrenäs.

Dubbelt vinstjubel under helgen. Foto: Elin Granebrandt

Dubbelt vinstjubel under helgen.
Foto: Elin Granebrandt

Helgens andra match mot Leksand blev också en jämn tillställning där Leksand visade varför de vann höstens J18 Elit Västra före både Brynäs och Örebro. Leksand kom till spel med före detta Modoiten Tom Hedberg i laget, Tom anslöt till Leksand vid årsskiftet. William Eriksson, som avgjorde lördagens match, gjorde ett nästan identiskt mål mot Leksand och gav därmed Modo ledningen i matchen.

Modo skulle sedan gå ifrån målmässigt till ledning med 4-1, men Leksand skulle komma tillbaka med två snabba mål i slutet av andra perioden och kvitteringen till 4-4 satte Eric Winbergh efter drygt en minut i tredje perioden. Ska sanningen fram så var Leksand det bättre laget under långa delar av andra halvan av matchen, så när Sebastian Walfridsson från nära håll kunde stöta in segermålet med knappt två minuter kvar av matchen så kändes det inte helt rättvist.

Modo har med de här två matcherna fått en utmärkt start och tar sig närmast an Timrå och Brynäs, kommande helg. Timrå har Modo tidigare stött på under hösten och man har tagit fem av sex poäng mot länsrivalen. Brynäs däremot tillhörde J18 Elit Västra och blev tvåa, på samma poäng som Leksand.

Lämna en kommentar