Vilket engagemang…

… vilket evenemang. Så vill jag bäst beskriva fredagens härliga tillställning i Fjällräven Center. Det var en ren njutning att få sitta och se matchen fylld med nuvarande och före detta världsstjärnor. Redan på lineup så var det ömsom rysningar, ömsom nära till tårarna när man hörde alla meriter läsas upp och man fick ta del och vara del av publikens hyllningar till några av de absolut största hockeyspelarna någonsin.

Niklas Sundström. Foto: Nathalie Andersson

Niklas Sundström. Foto: Nathalie Andersson

Om vi börjar redan där så var det nog första gången jublet för Markus Näslund var större än för Peter Forsberg. Modofansen sätt att tacka för det Markus gjort som GM för Modo? Det som värmde mig mest var dock den där långa, varma applåden för Niklas Sundström. Susse har ännu inte blivit hyllad för vad han gjort för Modo och publiken gav honom det erkännande han så väl förtjänar. Visst är det dags att Modo ger Sundström den där rejäla avtackningen i vinter?

 

Var också riktigt skönt att se och höra publikens uppskattning till Hans Jonsson. Hasse har kanske fått stå lite i skymundan för de övriga hjältarna, till viss del på grund av Hasses tillbakadragna attityd och nästan blyga hållning utåt. Att Hasse dessutom slängde sig och täckte skott i en välgörenhetsmatch, det är respekt.

Men det som framför allt ska hyllas är det enorma engagemang som alla dessa storstjärnor i Icebreakers har för att samla in pengar till de som behöver det. Den värme och inställning som de har utanför isen när de möter alla dessa barn som på något sätt har det svårt är makalös att se. Visst har de roligt när de får åka runt i Sverige och spela lite plojmatcher men i sammanhanget är det bara en bisak för dessa spelare.

Vi får heller inte bortse från Ulvö Hockey och alla inblandade där. Spelare, ledare, frivilliga, sponsorer med mera som skapade ett fantastiskt evenemang med en härlig inramning och där man ger stora summor till andra klubbars ungdomsföreningar via biljettförsäljningen. Hedervärt och förtjänar naturligtvis stor uppskattning.

Fredagskvällen var en lyckad kväll, en upprättelse för första och enda gången tidigare som Icebreakers spelat i Örnsköldsvik. Det var en trevlig och härlig tillställning med 6112 betalande åskådare och det var småtrevlig hockey som de båda lagen bjöd på.

Men framför allt innebar det mer än 600 000 kronor till Icebreakers fond och ett par hundra tusen kronor till de ungdomsföreningar som sålt biljetter. Vilket engagemang, vilket evenemang.

Lämna en kommentar