William Nylander återkallad till AHL

William Nylander lämnar Modo för spel i AHL och Toronto Marlies. Foto: Nathalie Andersson

William Nylander lämnar Modo för spel i AHL och Toronto Marlies. Foto: Nathalie Andersson

Under måndagen blev det klart att Toronto Maple Leafs med omedelbar verkar kallar hem William Nylander som varit på lån till Modo under säsongen.
– Naturligtvis har vi gjort vad vi kunnat för att behålla honom i organisationen då det är en skicklig spelare, men denna fråga är styrd av SHL-avtalet, konstaterar Modos gm Per Svartvadet via Modos hemsida.

Det var vid lunchtid på måndagen som det stod klart att Toronto Maple Leafs valt att återkalla William Nylander från utlåningen till Modo. Enligt uppgift från Toronto kommer Nylander att matchas i Torontos farmarlag Marlies där han ska anpassa sig till den nordamerikanska hockeyn.

För Modo innebär beskedet att man tappar en av sina poängstarkaste spelare som kommer att lämna ett tomrum efter sig i lagets centerlinje. Modos vd Charlotte Gustavsson säger i en intervju med Aftonbladet att Nylander kommer att ersättas och att gm Per Svartvadet letar för fullt efter nya spelare som kan passa in i laget.

Nylander har under SHL-säsongen noterat 20 poäng på 21 matcher för Modo.

 1. KentKent01-12-2015

  Skulle plockat hem Lööv…

 2. Jay SmithJay Smith01-12-2015

  Enda spelaren som var värd att betala pengar för att se i Modos lag. Tråkigt

 3. CoachenCoachen01-12-2015

  Modo har en inkompetent ledning. Bara att beklaga. Hur är det möjligt att inte kunna förutse detta avbräck? Man måste planera som i vilken verksamhet eller företag som helst.

  Det är som att bunkra upp med största menyn på bion fast filmen är skitdålig. Går de flesta på många sådana i rad? Nja. Höja upplevelsen i Arenan är precis samma sak.

  Dessutom har man saknat 3-4 offensiva spetslirare hela säsongen vilket i stort sett alla förstått redan innan starten. Istället står man och slår sig för bröstet att man har riktig kvalitet i truppen och ska vinna SM-guld. Alltså jag förstår om man inte nederlagstippar sig själv men man behöver väl inte ta i så man skiter på sig.

  Laget är budget utan dess like och risken att rasa ner till Allsvenskan är mer än överhängande. De hade ändå tur och fick Nyllet i knät som gjort succé. Men det räcker inte med en spelare plus målvakt såklart vilket gör att laget är cementerad i tabellens botten.

  Rusta för kvalserien. Precis som lagen i toppen av Allsvenskan gör. NU!

 4. KentKent01-13-2015

  Finns det inte pengar för att värva i år när halva laget är juniorer, då är det ju lika bra att lägga ner.

Lämna en kommentar